Acasă Cultura Arte Factum Timișoara sărbătorește 200 de ani de la nașterea genialului scriitor...

Arte Factum Timișoara sărbătorește 200 de ani de la nașterea genialului scriitor rus Dostoievski

DISTRIBUIȚI

Arte Factum Timișoara sărbătorește, în 11 noiembrie 2021, 200 de ani de la nașterea genialului scriitor rus Feodor Mihailovici Dostoievski, cu spectacolul la dosztoievski b@r/ reopening # 6: în Studioul Franciscan sau, virtual, în live streaming!

#dosztoievskij b@r/reopening este ”un spectacol-atelier, un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție. Destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă conștiința pentru oameni care au acum vârsta studentului Raskolnikov, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la noțiunea de conștiință, căci în #dosztoievskij b@r toți sunem Raskolnikov (Все мы Раскольников). Totul se petrece în mintea lui Raskolnikov, în coșmarul lui, în delirul său ca un vehicul către înțelegere”- l Levente Kocsárdi.

Cu: Alexandru Romescu, Aida Olaru, Larisa Belcea, Nina Troća, Levente Kocsárdi, Ștefan Roman, Laura Gîrbovan, Darie Doklean, David Vicol, Alexandru Bogdan Popescu.

Scenografia: arh. M.C Donici; dramaturgia: Simona Donici; context muzical: Kocsárdi Levente; mișcare scenică: Alin Radu; video-mapping: Sebastian Hamburger.

O producție a companiei de teatru independent Arte-Factum, proiectul cultural este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș . Parteneri: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.

Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

 

Comentarii

comentarii