Acasă Cultura Artişti din Bucureşti, Braşov şi Timişoara se întrec în poezie și dans,...

Artişti din Bucureşti, Braşov şi Timişoara se întrec în poezie și dans, la Fundația Triade

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 13 septembrie, de la ora 18:00, la Galeria Jecza (Calea Martirilor 51/52-53 Timişoara, Fundația “Gabriela Tudor” și Fundația  Triade deschid laboratorul #dansliteratura publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan, cu poezia și cu artiști din București, Timișoara și Brașov.
#dansliteratura a fost lansat de Fundația Gabriela Tudor în luna martie, în cadrul programului „20 ani/ există un viitor pentru dansul contemporan”, care aniversează cei 20 de activitate ai fundației. #dansliteratura este un program interdisciplinar deschis noilor generații de coregrafi și poeți, o întâlnire artistică, un laborator-experiment sau un proiect de cercetare artistică și interacțiune care-și propune să deschidă un canal de comunicare între corp și cuvânt, între diverse discipline și generații de artiști. Proiectul este curatoriat de poeta Andra Rotaru și coregraful Cosmin Manolescu, care au realizat selecția artiștilor participanți și moderează întâlnirile artistice și evenimentele deschise publicului.

„Am invitat 3 coregrafi și 3 poeți să se cunoască și să lucreze timp de o săptămână în spații foarte diferite ca atmosferă din București, de la studioul de dans al Centrului Național al Dansului, la spațiul librăriei Cărturești Carusel sau la cel al grădinii secrete de la Cărturești Verona. Dacă în prima secvență a proiectului Răzvan Țupa și Cristina Lilienfeld creau un corp cameleonic, interschimbabil, iar în a doua secvență Paul Dunca și Robert G. Elekes parcurgeau un spațiu într-un corp comun, Simona Deaconescu și Adela Dragomir au propus publicului urmele pe care le lasă un corp într-un timp prezent. Aceste tipuri diverse de performativitate sunt doar niște etape intermediare în imaginarea unui anti-corp performativ care se va deschide publicului la Timișoara pe 13 septembrie și la București pe 19 octombrie”, a explicat Cosmin Manolescu și Andra Rotaru.

 

Comentarii

comentarii