Acasă Actualitate Artistul s-a reîntors din București și i-a ”pus” crucile Catedralei Mitropolitane de...

Artistul s-a reîntors din București și i-a ”pus” crucile Catedralei Mitropolitane de pe peretele din Complexul Studențesc Timișoara

2529
DISTRIBUIȚI
Memoriile Cetatii, Timisoara, luni 23 noiembrie 2020. foto: Sebastian Tataru/Memoriile Cetatii/Timisoara2023

Artistul Lucian Sandu Milea s-a întors din București în Timișoara pentru a completa pictura murală stilizată intitulată Fortificații, unde pictase Catedrala Mitropolitană  fără cruce, pe un perete în zona căminelor studențești, intitulată „Fortificații”.

Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii a explicat că, astfel, conștient de emoția negativă și de neînțelegerea provocată fără intenție, artistul a dorit să completeze lucrarea pentru a opri dezbaterile create în jurul acesteia.

Reprezentarea bisericilor în pictura murală este integrată într-o viziune de ansamblu asupra orașului, în care memoria zidurilor medievale a rămas încă întipărită în arhitectura urbană actuală, clădirea bisericii fiind inserată în prelungirea acestora. 

Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii a susținut dorința artistului, punându-i la dispoziție mijloacele tehnice, sperând totodată că dezbaterea stârnită să ducă la deschiderea pe care dorim să o păstrăm unii față de ceilalți și la schimbul de opinii despre valorile care ne definesc. 

 „Fortificații” este un proiect realizat în cadrul programului Memoriile Cetăţii, fiind realizat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timişoara. Capitală Europeană a Culturii”, parte a Programului Cultural TM2023 din anul 2020.

Comentarii

comentarii