Acasă Actualitate Şase tineri de la „Pentru Voi” Timişoara, invitaţi la Parlamentul European de...

Şase tineri de la „Pentru Voi” Timişoara, invitaţi la Parlamentul European de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

După ce au câştigat concursul „EuropAffiche” Bucureşti

O echipă de 6 tineri cu dizabilităţi intelectuale, beneficiari ai Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara, a participat la concursul EuropAffiche, joi, 26 aprilie, la Bucureşti. Laila Onu, directorul fundaţiei, a spus că echipa „Pentru Voi” a câştigat, iar în 21 iunie europarlamentarul Cristian Buşoi i-a invitat pe cei şase tineri la Bruxelles, pentru a expune în cadrul Parlamentului European afişul câştigător.

Concursul face parte din proiectul EuropAffiche, care constă în realizarea unui afiş pe o temă impusă – Sărbătorile Tradiţionale Europene – tratată în mai multe ţări europene şi îşi propune implicarea tinerilor cu dizabilităţi intelectuale într-o activitate de creaţie, pentru a le pune în valoare potenţialul artistic şi capacitatea de exprimare.

Cei 6 tineri de la „Pentru Voi” au fost selectaţi în urma unei preselecţii la care au participat peste 40 de persoane cu dizabilităţi intelectuale. De câteva luni, aceştia au pregătit lucrarea cu care au participat în concurs – un panou de prezentare cu tema „Crăciunul în România, Olanda şi Franţa”.

„Am vopsit steagurile ţărilor, am decupat desene cu simbolurile lor şi le-am lipit pe panou”, a declarat Lenuţa, unul dintre membrii echipei. Proiectul EuropAffiche a fost organizat prima oară în România de Asociaţia ALTERNATIVA 2003, în parteneriat cu DGASPC Sector 1, Bucureşti, Ambasada Franţei, Fundaţia Jerome Lejeune din Franţa şi TVR1.

Comentarii

comentarii