Acasă Actualitate Aşezământul monahal „Ţara Almăjului” din Banatul Montan îşi sărbătoreşte hramul

Aşezământul monahal „Ţara Almăjului” din Banatul Montan îşi sărbătoreşte hramul

DISTRIBUIȚI

La praznicul care comemorează, marţi, tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, aşezământul social monahal „Ţara Almăjului” îşi sărbătoreşte hramul, care a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă.

În incinta aşezământului funcţionează un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi. În prezent se lucrează la un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.

Anul acesta, bucuria duhovnicească este încununată şi de împlinirea unui deceniu de la punerea pietrei de temelie a mănăstirii.

Cu această ocazie, marţi 29 august, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Piatra de temelie a fost pusă în 22 septembrie 2013, de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. În 29 august 2018, biserica aşezământului monahal-social „Ţara Almăjului” a fost târnosită la sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

 

Comentarii

comentarii