Acas─â Economic ASF: Pensiile private, performerele crizei

ASF: Pensiile private, performerele crizei

660
DISTRIBUIȚI

La finalul primului trimestru al anului 2021 fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat o creștere cu o treime a activelor totale, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, depășind astfel pragul de 80 miliarde de lei.

Pre╚Öedintele Autorit─â╚Ťii de Supraveghere Financiar─â, Nicu Marcu, declar─â c─â ÔÇŁFondurile de pensii private obligatorii au ├«n continuare o evolu╚Ťie solid─â, un lucru remarcabil, av├ónd ├«n vedere c─â travers─âm o perioad─â mai pu╚Ťin favorabil─â din punct de vedere economic. Ritmul de cre╚Ötere sus╚Ťinut confirm─â stabilitatea ╚Öi rezilien╚Ťa sistemului de pensii private, precum ╚Öi capacitatea acestuia de a se dezvolta ╚Öi a genera beneficii pe termen lung participan╚Ťilor.ÔÇŁ

ÔÇŁMajoritatea cov├ór╚Öitoare a participan╚Ťilor este ├«ns─â alocat─â aleatoriu. O mai bun─â informare ╚Öi o c├ót mai corect─â cunoa╚Ötere a pie╚Ťei pensiilor private va oferi ╚Öansa celor care contribuie la aceste fonduri s─â ia decizii nu doar responsabile, ci ╚Öi care corespund pe deplin intereselor lorÔÇŁ, a mai subliniat Pre╚Öedintele Autorit─â╚Ťii de Supraveghere Financiar─â, Nicu Marcu.

Pia╚Ťa pensiilor private a evoluat pozitiv pe tot parcursul func╚Ťion─ârii sale, reu╚Öind s─â dep─â╚Öeasc─â episoadele de volatilitate ├«nt├ólnite de-a lungul anilor, av├ónd la finalul anului trecut ╚Öi cea mai mare pondere ├«n PIB din cadrul pie╚Ťelor financiare nebancare, de aproximativ 7,5%.

Comentarii

comentarii