Acasă Actualitate Asfalt pe Autostrada Vestului, lotul Nădlac-Pecica. Ce lucrări mai sunt de executat

Asfalt pe Autostrada Vestului, lotul Nădlac-Pecica. Ce lucrări mai sunt de executat

338
DISTRIBUIȚI

autostrada 2

Lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad este asfaltat în întregime. Totuşi, mai sunt lucrări de executat. Pe acest lot al Autostrăzii Vestului se desfăşoară activitate intensă. Este lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad, respectiv lotul Nădlac-Pecica – 22,218 kilometri. Zilele trecute, constructorul avea activităţi pe toată lungimea autostrăzii

. „Există câteva întreruperi pentru viitoarele podeţe casetate peste canalele existente, câteva întreruperi în dreptul pasajelor viitoare”, spune Marius Popovici, consultant în domeniul construcţiilor civile, hidrotehnice şi rutiere . De la kilometrul zero – graniţa cu Ungaria – până la kilometrul 4 va exista punctul de control trecere frontieră şi parcare de scurtă durată, cât şi un nod rutier Nădlac, semitrifoi, care va face legătura autostrăzii cu drumul de legătură spre Nădlac în lungime de 6,8 kilometri, a cărui execuţie a început. Pe acest tronson de 4 kiloemtri se execută lucrări la fundaţia viitoarei autostrăzi cât şi la obiectivele mai sus menţionate, punct control parcare, nod rutier, iar pe caseta autostrăzii se pozează parţial balastru stabilizat în vederea asfaltării viitoare. „În ceea ce priveşte cele şase pasaje peste autostradă, trebuie menţionat că la pasajul de la kilometrul 11 plus 338 constructorul a pozat zilele trecute primele grinzi principale de rezistenţă, se pregăteşte montarea cofrajelor, apoi a armăturii de rezistenţă, suprabetonare, strat hidroizolannt şi asfalt”, spune Popovici. 

N-ar fi rău dacă s-ar porni şi lotul doi…

autostrada 3

La celelalte cinci pasaje se mai lucrează parţial la rigla culeielor, urmând ca în săptămânile următoare să fie montate grinzile principale de rezistenţă, acestea având lungimea de 30 de metri. Podeţele casetate vor fi, de asemenea, montate în următoarele 2-3 săptămâni, după pregătirea fundaţiei acestor podeţe. Conform declaraţiei neoficiale a constructorilor, lucrările sunt în uşor avantaj faţă de grafic, fiind create premisele pentru finallizarea acestui lot până la sfârşit de an, termenul stabilit împreună cu instituţiile autorizate. Este de sperat ca în următoarele săptămâni să fie readjudecat şi lotul doi, respectiv Pecica-Arad, în lungime de circa 13 kilometri, finalizat în proporţie de 85 la sută de către constructorul Alpine, al cărui contract a fost reziliat în vara anului trecut, din cauza falimentului acestei firme.

 

Comentarii

comentarii