Acasă Actualitate Asfalt pe un drum din Timiș de 6,7 kilometri, cu finanțare din...

Asfalt pe un drum din Timiș de 6,7 kilometri, cu finanțare din bugetul consiliului județean

1344
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au inaugurat marți un drum care a văzut pentru prima dată asfalt. Este vorba despre drumul dintre Ivanda și Ionel, în lungime de 6,7 kilometri, care a fost asfaltat pentru prima dată. Drumul a fost asfaltat în opt luni, în loc de 12 (cât prevedea contractul) cu bani din bugetul CJ Timiș – aproximativ 8 milioane lei.

Au avut loc lucrări de terasamente și structură rutieră, lucrări la podețe, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor și evacuarea apelor de suprafață (șanțuri de pământ), amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și semnalizare rutieră (borne indicatoare kilometrice, indicatoare de circulație montate pe stâlpi, marcaje rutiere).

Acest drum a fost finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș. Durata lucrărilor a fost de aproximativ opt luni, mult mai puțin față de durata contractului de execuție – 12 luni. Aici a fost un drum comunal preluat la nivel de drum județean. A fost drum pietruit. S-a acoperit cu asfalt, lățimea este de șase metri”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Comentarii

comentarii