Acasă Actualitate Asistentă medicală, în stare gravă, după ce a fost scuipată de o...

Asistentă medicală, în stare gravă, după ce a fost scuipată de o pacientă cu coronavirus

8670
DISTRIBUIȚI

Un medic internist la Spitalul Județean din Deva susţine că una dintre asistente a fost scuipată de o pacientă cu coronavirus, iar cadrul medical care s-a infectat între timp este acum într-o stare destul de gravă.

În plus, alți patru medici de la secția de ATI a spitalului sunt și ei contaminați, dar starea lor este mai bună.

“De o săptămână avem echipamente suficiente, medicii ar fi fost și ei suficienți, dar acum o parte din ei s-au îmbolnăvit. Sunt vreo opt doctori, dintre care patru de pe Terapie Intensivă. Starea lor este, din fericire, bună. Avem în schimb o doamnă asistentă la Cardiologie, cu care chiar eu am fost de gardă, și o pacientă COVID pozitivă ne-a scuipat, a devenit violentă în noaptea respectivă și doamna asistentă nu este chiar așa într-o stare bună, de unde se vede că nu totdeauna lucrurile sunt neapărat fericite”, a spus medicul Bianca Glodean, marți seara, potrivit digi24.ro.

Bianca Glodean este vicepreședintele sindicatului medicilor din Spitalul Județean din Deva, acolo unde se înregistrează o situație aparte: spitalul a devenit un focar de COVID-19, are cadre medicale infectate, conducerea spitalului a demisionat, iar ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care urmează să viziteze personal spitalul, a declarat marți că nu exclude posibilitatea ca și aici să fie numită o conducere militară, după modelul spitalului din Suceava.

Nemulțumirile cadrelor medicale din spital se leagă de instituirea unei carantine obligatorii, dar și de faptul că spitalul, deși este județean, a fost desemnat de la început ca fiind spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

De asemenea, medicul Glodean acuză „un haos de management la nivelul județului”.

Măsurile de carantină forțată au fost instituite în data de 29 martie, iar la un moment dat erau 100 de cadre medicale cantonate în spital. O parte au devenit pozitive la coronavirus între timp și au trecut pe post de pacienți, fiind înlocuite de cadre medicale aduse din afară, care urmează să facă și ele un astfel de stagiu de 14 zile, a explicat medicul.

Comentarii

comentarii