Acasă Actualitate Asociaţia Little People România a câştigat la Viena Marele Premiu pentru Integrare...

Asociaţia Little People România a câştigat la Viena Marele Premiu pentru Integrare Socială

544
DISTRIBUIȚI

marele premiu3photo

Premiu decernat pentru proiectul „Nu Mi-e Frică!”, implementat şi la Timişoara

Proiectul „Nu Mi-e Frică!” al Asociației Little People România, implementat cu succes în 7 centre oncopediatrice din Cluj, București, Timișoara și Iași, a câștigat Marele Premiu pentru Integrare Socială, joi, 27 iunie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Viena.

Au mai participat aproape 2.000 de aplicații provenind din 13 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. „Nu Mi-e Frică” a mai fost implementat și în două secții oncopediatrice din Republica Moldova.

Oana Rusu, reprezentant al Asociației Little People România, a declarat că proiectul câștigator „Nu Mi-e Frică!” a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a intervențiilor psihosociale oferite în sprijinul copiilor și tinerilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Programul de suport îl are în centrul său pe Leul cel Curajos, eroul preferat al copiilor, care îi întâmpină pe aceștia cu cele mai interesante activităţi şi jocuri, menite să îi ajute să se familiarizeze cu situaţia de boală, să lupte cu ea, să înţeleagă adecvat şi adaptat vârstei ce anume se întâmplă cu ei, să îi pregătească corespunzător pentru diverse proceduri medicale. De asemenea, îi ajută să înveţe importanța acestora şi a tratamentului, să le prezinte metode creative de management al durerii, să reducă anxietatea şi stresul internării, să-i ajute în procesul de normalizare şi adaptare în mediul spitalicesc şi, nu în ultimul rând, să le creeze un mediu confortabil în care să se dezvolte psihosocial armonios.

Comentarii

comentarii