Acasă Actualitate Asociaţia Pro Democraţia organizează Alegeri europene în 27 mai

Asociaţia Pro Democraţia organizează Alegeri europene în 27 mai

DISTRIBUIȚI

altÎn 7 iunie, românii sunt chemaţi la urne pentru a alege trimişii României în Parlamentul European. Cu mai bine de o săptămână înainte, Asociaţia Pro Democraţia organizează, în 27 mai, alt scrutin – „Alegeri europene – Repetiţie generală”. Evenimentul va consta într-o simulare a procesului de vot adresat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a din 45 de licee din ţară, pentru a-i informa cu privire la procesul de derulare a alegerilor şi la grupurile politice din cadrul Parlamentului European. În judeţul Timiş, elevii din trei licee sunt chemaţi la urne: Liceul de Arte Plastice Timişoara, Colegiul Tehnic Timişoara şi Grupul Şcolar Mihai Eminescu Jimbolia. Secţiile de votare vor fi organizate în Timişoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, iar în Jimbolia cu sprijinul Biroului de Consiliere pentru Cetăţeni, BCC – Jimbolia.
„Alegeri europene – Repetiţie generală” este un proiect derulat de APD în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, ce are drept scop stimularea tinerilor de a participa la votul din 7 iunie pentru desemnarea reprezentanţilor României în cadrul Parlamentului European.
„Alegeri europene – Repetiţie generală” face parte din proiectul „Exerciţii UE”, implementat de Asociaţia Pro Democraţia (APD), cu sprijinul Uniunii Europene, prin programul PHARE 2006.
„Pentru prima dată în cei 18 ani de activitate, Asociaţia Pro Democraţia va organiza alegerile”, spune Cristian Bratu, coordonator programe al Asociaţiei Pro Democraţia – Club Timişoara.

Comentarii

comentarii