Acasă Actualitate Asociația Elevilor din Timiș lansează  „Săptămâna Eco în școli și licee”

Asociația Elevilor din Timiș lansează  „Săptămâna Eco în școli și licee”

DISTRIBUIȚI

Membrii Asociației Elevilor din Timiș (AETM) au conceput un proiect prin care își doresc să crească gradul de conștientizare al elevilor privind modul în care influențează, pozitiv/negativ, mediul înconjurător.

Proiectul se va desfășura în perioada 4-8 aprilie, perioadă în care AETIM a solicitat unităților de învățământ să se alăture inițiativei pentru a se face pași concreți spre a forma o generație de tineri responsabili, care vor realiza rolul lor crucial în construirea unui viitor sustenabil.

”Pentru a ne asigura că acest proiect va fi implementat, am creat o listă de activități cu scopul de a ajuta școlile și liceele în desfășurarea proiectului. Activitățile vor oferi elevilor șansa de a învăța cât de mult acțiunile lor afectează mediul înconjurător și ce pot face în viața de zi cu zi, pentru a ajuta planeta. Astfel, ne propunem să răspundem la întrebări precum: “Ce este ecologia ?” , “Cum pot ajuta ?”, “Cum reciclez ?”.

Totodată, ne propunem să rezolvăm problema colectării selective din școli. La momentul actual, acest proces este aproape inexistent, întrucât nici elevii și nici profesorii nu sunt conștienți de importanța acestuia”, susțin membrii AETIM.

Asociația Elevilor din Timiș susține elevii din acest județ în lupta împotriva unui viitor în care planeta este distrusă de acțiuni lipsite de responsabilitate. Astfel, prin aceasta săptămână de activități ecologice AETIM dorește să ofere fiecărui elev ocazia de a se ajuta pe el și de a-și ajuta comunitatea.

”Dacă ești elev/părinte/profesor și îți dorești să te implici în implementarea acestui proiect, este momentul să iei atitudine și să realizezi activități specifice acestui subiect în școala ta! Așteptăm poze din cadrul activităților pentru a le promova pe adresa de e-mail timis@asociatiaelevilor.ro”, îndeamnă AE Timiș cu sediul în Timișoara.

Comentarii

comentarii