Acasă Actualitate Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului în judeţul Timiş – gata de...

Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului în judeţul Timiş – gata de start

415
DISTRIBUIȚI

biserica lemn 3

Călin Dobra, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş: „În urma discuţiilor avute cu ministrul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism am obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Turism sprijin pentru dezvoltarea unor evenimente importante la nivelul judeţului Timiş, evenimente ce vor fi finanţate şi cu bani guvernamentali în perioada octombrie 2014-decembrie 2015”

În această săptămână se obţine sentinţa judecătorească de înfiinţare a Asociaţiei pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului în judeţul Timiş. Această asociaţie a pornit de la ideea de a corela ceea ce înseamnă turismul la nivelul judeţului Timiş într-o singură activitate centralizată la nivelul consiliului judeţean. „Am înfiinţat asociaţia în care membru fondator este consiliul judeţean şi 34 de primării. Am dori ca această asociaţie să fie formată din unităţile adminitrativ-teritoriale, iar din momentul constituirii ei oficiale ea îşi deschide porţile spre a atrage şi alţi membri în cadrul asociaţiei – noi primării din Timiş să adere la asociaţie, dar şi din mediul privat, fundaţii de promovare a turismului, societăţi comerciale care au ca scop promovarea turismului în judeţul Timiş. În urma discuţiilor avute cu ministrul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism am obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Turism sprijin pentru dezvoltarea unor evenimente importante la nivelul judeţului Timiş, evenimente ce vor fi finanţate şi cu bani guvernamentali în perioada octombrie 2014-decembrie 2015. Lucrăm la aceste fişe de eveniment, care se vor axa pe cele şase produse turistice ale României, care au stat la baza definirii brandului de ţară – turismul rural, circuitele culturale, turism balnear şi de sănătate, city break, turism activ şi de aventură şi turismul în natură”, spune Călin Dobra, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Asociaţia va crea circuite turistice, va organiza evenimente de promovare

calin dobra
Asociaţia va organiza evenimente de promovare, va crea circuite turistice, va conecta centrele de informare turistică de la nivelul primăriilor într-un singur punct de comunicare, care va fi la nivelul consiliului judeţean. „Cea mai interesantă zonă din punct de vedere turistic e zona Lacului Surduc, zona Valea lui Liman, vârful Padeş, Nădrag, Timişoara – din punct de vedere cultural, turismul de business, staţiunea Buziaş, Băile Calacea, practic toate zonele au câte ceva de oferit din punct de vedere turistic, lucruri pe care noi trebuie să le promovăm şi să le scoatem în evidenţă prin intermediul acestei asociaţii”, mai spune Dobra. De semenea, tot în zona Surduc, la mare înălţime este şi turismul religios, acolo sunt multe biserici de lemn, unele dintre ele aflate în renovare.

 

Comentarii

comentarii