Acasă Cultura Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii face apel la artiștii...

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii face apel la artiștii de world music din România

1124
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii îi invită pe artiștii și profesioniștii din domeniul world music din România să se înscrie la apelurile deschise lansate de platforma europeană MOST.

Prin proiectul MOST, finanțatcu 4 milioane de euro din fonduri europene prin Programul Europa Creativă,se propune transformarea scenei de world music din Balcani într-una competitivă la nivel internațional până în 2023.

Consorțiul condus de Hangvető (Ungaria) include alți 6 parteneri alături de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii: Piranha (Germania), BOZAR (Belgia), Fundația EXIT (Serbia), Consiliul European al Muzicii; Fusion Embassy (Bulgaria) și Centrul Cultural Remont Capital (Albania).

Activitățile proiectului, derulate în jurul a patru piloni strategici, sunt:

1.        Schimburi adresate organizatorilor de festivaluri (Festival Exchange) pentru a conecta programatori, agenți și profesioniști de la 10 festivaluri din Balcani cu omologi de la 10 festivaluri de world music din țări europene. Apelul este deschis până la data de 12 martie 2020.

2.        Programul de formare în domeniul managementului de festival (Management Training) se adresează profesioniștilor (agenți, manageri, selecționeri și programatori ale unor spații dedicate muzicii, facilitatori). Apelul este deschis până la data de 14 aprilie 2020.

3.        Programul de export de muzică din Balcani (Balkan Music Export) vizează să sprijine artiștii, profesioniști și manageri de evenimente muzicale să se conecteze la piața globală de world music. Apelul este deschis până la data de 14 aprilie 2020.

4.        Programul de politici urbane (Urban Policies) dorește să încurajeze cooperarea dintre factorii decidenți și inițiative creative urbane în vederea creării unui mediu propice proiectelor muzicale prin politici la nivelul orașelor. Acest pilon sprijină cu 5.000 EUR proiecte ale căror activități contribuie la atingerea acestui obiectiv. Apelul este deschis până la data de 14 aprilie 2020.

Detaliile referitoare la proiect pot fi urmărite pe pagina de Internet a proiectului https://mostmusic.eu/, pe contul de Facebook https://www.facebook.com/MostMusicEu, precum și pe site-ul și pagina de Facebook Timișoara 2021.

Comentarii

comentarii