Acasă Actualitate Asociația TM2021, salvată de o consilieră locală

Asociația TM2021, salvată de o consilieră locală

DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu, consilier local PRO România, prezenta vineri, 14 ianuarie, situația în care a fost adusă Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii: să au aibă sediu, după ce urmează să fie dată afară atât din spațiul de la Bastion al Consiliului Județean Timiș, cât și din cel de pe strada Alba Iulia, nr. 2, al primăriei. Acum, în comisia SAD, la insistențele aceleiași consiliere locale, s-a aprobat reatribuirea spațiului deținut de municipalitate.

„Tocmai a fost aprobată în ședința Comisiei SAD (Spații cu Altă Destinație) alocarea unui spațiu pentru Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii: reatribuirea spațiului din Str. Alba Iulia, nr. 2. Se va întocmi Proiectul de Hotărâre și acesta va fi supus la vot în prima ședință de Consiliu Local, unde am convingerea că majoritatea colegilor mei vor vota favorabil, evitând astfel o situație absolut rușinoasă în care Asociația ar rămâne practic, în stradă”, anunță Roxana Iliescu.

Săptămâna trecută, tot aceasta făcea comparație între situația asociația și cea a nou-înființatului Centru de Proiecte. Prima rămâne fără spații, cea de-a doua beneficiază de tot mai multe. De altfel, și spațiul de pe Alba Iulia este propus de Fritz spre a merge către aceeași entitate. Tot Centrul de Proiecte a primit sediu în clădirea recent renovată de pe Vasile Alecsandri nr. 1, dar are în grijă și spațiile de la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” și viitorul MultipleXity, ambele situate pe Take Ionescu.

„Vă scriam săptămâna trecută faptul că Asociația Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii a rămas fără niciun spațiu, în contextul în care favoriții primarului Fritz, cei de la Centrul de Proiecte :«se scaldă» în mii de mp dați în folosință… (a se traduce «se scaldă» inclusiv în organizarea de evenimente politice ale USR-ului în incinta acestor spații).

De asemenea, vă scriam că Asociația a ajuns în situația aceasta scandaloasă, ca urmare a faptului că au fost dați afară în noiembrie la inițiativa primarului din spațiul de pe strada Alba Iulia nr. 2 și totodată că au rămas și fără spațiul dat de Consiliul Județean Timiș în clădirea Bastion, fiind nevoiți să elibereze și acest din urmă spațiu până în data de 15.02.2022.

În aceeași zi în care v-am prezentat situația, am înregistrat o Cerere la Primărie în atenția viceprimarului Tabără, prin intermediul căreia i-am solicitat convocarea comisiei SAD în timp util, având punct pe ordinea de zi identificarea și alocarea unui spațiu Asociației, prezentând totodată și niște opțiuni pe care le-am identificat cu ajutorul colegilor din comisia SAD.

📌În plus față de faptul că în urma inițiativei mele:

-m-am trezit cu niște atacuri la persoană care mi-au stârnit un râs copios

-și cu o încercare rușinoasă prin care se inducea cumva ideea că cele prezentate de mine ar fi «fake news», care mi-a inspirat doar milă,

mă bucur că am reușit!!!

📌Solicitarea mea și argumentele prezentate au convins colegii din comisia SAD să luăm împreună o decizie rațională, responsabilă, votând astfel pentru acordarea unui spațiu Asociației! Le mulțumesc!

PS 1.«Pentru timișorenii dispuși să vadă adevărul», voi posta la comentarii documentele oficiale care atestă veridicitatea afirmațiilor făcute de mine în postarea de săptămâna trecută, referitoare la situația locativă a Asociației. Deși cu privire la situația locativă a Centrului de Proiecte nu a apărut nicio polemică, dacă este cineva interesat, voi face publice CF-urile aferente.

  1. Cine afirmă faptul că Asociația plecase de aproape 3 ani din spațiul din Str. Alba Iulia și insinuează că rezilierea unilaterală din noiembrie a fost de fapt doar o reglare a actelor, cum că acolo ar funcționa Info Centrul, minte cu nerușinare! INFO Centrul are spațiul alăturat, nu cel care a făcut obiectul contractului de comodat reziliat unilateral în noiembrie. Pe de altă parte, în acel spațiu s-au desfășurat atât acțiuni culturale proprii Asociației, cât și ale partenerilor lor. Cu titlu exemplificativ, în perioada 22-27 septembrie 2021, Asociația a pus la dispoziție acest spațiu partenerilor săi pentru a servi drept birou administrativ, în vederea coordonării evenimentului «Zilele Culturale Maghiare din Timișoara, ediția a VI a».

3.celor care mă atacă pe subiectele despre care scriu sau fac afirmații publice la tv, în ședințe sau interviuri, afirmând că dezinformez, aberez, habar n-am, nu știu ce vorbesc etc, le recomand să pună mâna să citească înainte, să se documenteze temeinic pe acele subiecte, că altfel, într-o polemică cu mine, se fac de râs. Cu atât mai mult dacă tinerețea nu le poate fi scuză… «Understand»…?!”

Comentarii

comentarii