Acasă Actualitate ”Atac” extraterestru în județul Timiș. Teoria conspirației, după ce un tânăr a...

”Atac” extraterestru în județul Timiș. Teoria conspirației, după ce un tânăr a văzut că pe cer „au trecut niște lumini cu o viteză impresionantă”

2187
DISTRIBUIȚI

Un tânăr din Lugoj a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu „un șir de luminițe”, care se deplasau cu viteză pe cer.

„Salut ! Multi știți că nu înghit teorii ale conspirației. Totuși acum 13 min ( 21:32 și 21:33) m-am uitat pe Cer și au trecut niște lumini cu o viteză impresionantă…..circa 50 de lumini în șir indian.….au străbătut cerul în 3 secunde de la Vest la Est (deasupra de dealul Vii) de 2 ori la interval de 1 minut. Sunt curios daca a mai văzut cineva…..Fără vrajeală 🤔🤔🤔🤔exact așa arăta”, scrie tânărul, care a publicat și o fotografie.

Mulți dintre cei care au comentat postarea i-au dat explicații pertinente, însă au fost alții care nu au pierdut ocazia să râdă de el.

Luminile văzute de tânăr nu sunt altceva decât sateliții Starlink, lansați de compania Space X a lui Elon Musk. Aceștia pot fi văzuți pe cer, la anumite intervale de timp, cu ohiul liber, cu condiția ca cerul să fie senin. Traseul celor 60 de sateliți îl puteți afla de pe platforma Findstarlink. Pentru o orientare mai ușoară, trebuie să priviți cerul în direcția Carului Mare, potrivit altei platforme care urmărește sateliții lansați de Elon Musk.

Conform Digi24.ro, Elon Musk a solicitat licenţe pentru a trimite în spațiu până la 42.000 de sateliţi, număr total ipotetic în acest moment, pentru a forma o rețea care să asigure acces la internet pe Pământ. Acest serviciu va deveni operațional în acest an pentru Canada şi nordul Statelor Unite, urmând ca în anii următori să fie extins pe tot globul pământesc.

Micii sateliţi Starlink, cu o greutate de aproximativ 200 de kilograme, echipaţi cu un panou solar. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei vor urca uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până vor atinge orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

Sursa: lugojeanul.ro

Comentarii

comentarii