Acasă Actualitate Atac la modul de lucru al lui Robu. Dominic Samuel Fritz cere...

Atac la modul de lucru al lui Robu. Dominic Samuel Fritz cere lămuriri legate de obligativitatea purtării măştilor şi mănuşilor

DISTRIBUIȚI

Candidatul desemnat al USR la postul de primar al Timişoarei, Dominic Samuel Fritz, se arată total nemulţumit de modul în care actualul edil-şef a decis impunerea restricţiilor legate de purtarea măştii şi mănuşilor de către cetăţenii oraşului. În consecinţă, el a decis să adreseze primăriei o cerere pe baza Legii accesului la informaţiile publice, pentru a afla ce a stat la baza luării acestei decizii, dar şi la modul în care se va rezolva o problemă care va urma introducerii obligativităţii purtării mănuşilor, respectiv modul de management al trecerii acestora la capitolul deşeuri.

Fritz încearcă să afle ce decizie a motivat adoptarea hotărârii Comitetlului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Pregătesc o cerere la Primărie pe baza legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public. Am următoarele întrebări pentru Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara, condus de primarul Nicolae Robu: Pe baza căror studii, date, evidențe științifice sau recomandări s-a luat decizia de a impune obligativitatea mănușilor în spații publice și private care desfășoară relații cu publicul?”, spune candidatul USR.

El vorbeşte, de asemenea, de o problemă reală, care va apărea în urma impunerii deciziei amintite. Ca un om logic, el nu se gândeşte asemeni lui Robu, la purtarea de mănuşi de lână sau de schi „pe tramvai” sau în magazine, ci la mănuşi de unică folosinţă. Dar existenţa acestora pune şi problema aruncării acestora.

„Luând în considerare că doar mănușile chirurgicale de unică folosință, utilizate în mod corespunzător, sunt o protecție adevărată împotriva coronavirusului, care este tipul de mănuși pe care cetățenii pot să le folosească pentru a se conforma deciziei dvs.? Luând în considerare că refolosirea mănușilor ar fi dăunătoare și Timișoara are o populație de peste 350.000 locuitori, de câte mănuși estimați că va fi nevoie pe zi/pe săptămână? Ce demersuri ați făcut înainte de a lua decizia pentru a asigura o disponibilitate suficientă a mănușilor pe piața timișoreană?”, se întreabă, total justificat, Dominic Samuel Fritz.

De asemenea, el îşi pune întrebări legate de existenţa unor măsuri de protecţie a categoriilor vulnerabile şi pensionari la aşteptatele creşteri de preţuri ale măştilor şi mănuşilor.

O altă problemă pentru care Fritz caută răspunsuri logice se referă la modul de apariţie şi anunţare a deciziei comitetului, adică pe pagina personală a lui Robu a acesteia, dar şi la decizia luată de acesta de a acorda o perioadă de graţie de trei zile, una care nu există niciunde prevăzută în textzl deciziei comitetului.

„Luând în considerare că hotărârea intră în vigoare în 22 aprilie, dar ați anunțat pe pagina de Facebook că există o ”perioadă de grație” de 3 zile, care este motivul pentru care nu ați inclus din start în hotărâre specificarea că intră în vigoare în 25 aprilie? Care este baza legală pentru perioada de grație anunțată pe pagina dvs. de Facebook, dar nu și în hotărâre? Luând în considerare că hotărârea a fost comunicată pe pagina dvs. de Facebook cu doar câteva ore înainte de a intra în vigoare, care a fost motivul pentru care nu a fost comunicată mai devreme? Dacă a fost vreo urgență care a impus purtarea obligatorie a mănușilor fix din 22 aprilie, vă rog s-o descrieți. Cum a fost comunicată hotărârea cetățenilor care nu au acces la Facebook?”, îşi încheie Dominic Samuel Fritz anunţul.

Comentarii

comentarii