Acasă Actualitate Atât de stingher, încât a început să denatureze realitatea

Atât de stingher, încât a început să denatureze realitatea

DISTRIBUIȚI

Obsedat să-și asocieze imaginea de cea a lui Klaus Iohannis, Nicolae Robu prezintă total denaturat vizita pe Președintele României a făcut-o la Continental Timișoara. Încercând tot timpul să atragă atenția lui Iohannis, Robu nu a reușit să aibă mult râvnita discuție cu președintele, programul întocmit de Administrația Prezidențială fiind foarte strict. Primarul s-a zbuciumat singur pe tot parcursul vizitei oficiale.

Cu toate acestea, primarul Timișoarei a decis să denatureze faptele și să se prezinte într-o lumină favorabilă.

Robu spune că: „L-am așteptat pe dl. Președinte la aeroport, l-am însoțit pe parcursul prezenței la Continental -vizitare expoziție, etc.- și l-am condus, la plecare, la aeroport”.

Este adevărat că primarul a reușit, să se pozeze pe pista aeroportului cu președintele, dar Iohannis venit și plecat de la avion cu mașina oficială, iar Robu s-a perindat cu Vasile. Deci nu a însoțit pe nimeni. Până la locația Continental de pe Calea Buzișului, Iohannis a vizitat și Continental Anvelope, vizită la care Robu nu a fost invitat.

”Întâlnirea cu dl. Președinte a fost, ca întotdeauna, una deschisă, caldă, plăcută, așa cum rezultă și din fotografiile atașate”, mai spune Robu.

Aici explicațiile sunt mai simple. Sunt fotografii făcute în timp ce primarul aleargă pe lângă președinte, la depunerea unor documente de aducere aminte în capsula timpului de la noua investiție a companiei germane și în timpul scurtei vizite a expoziției cu realizările companiei. Cei doi, primarul și președintele, nu au schimbat nici un cuvânt în tot acest timp.

Partea cea mai denaturată a declarației primarului Nicolae Robu este însă următoarea: ”În discursul meu, am evocat excelenta colaborare cu Continental Automotive, încă din perioada de început, când eu eram Prorector, apoi ca Rector și ca Primar. Am dat asigurări că voi fi întotdeauna un susținător al Continental Automotive, prezență germană extrem de benefică în Timișoara, care, pe de o parte, asigură condiții de împlinire profesională și general-umană și de câștiguri bănești frumoase pentru mii și mii de tineri, la ei acasă, în patria lor, România, aici, la Timișoara, ducând-o pe cele mai înalte niveluri tehnologice actuale în domeniu în lume, pe niveluri de avangardă, iar pe de altă parte, susține  viața culturală, medicală, educațională și sportivă a orașului, ca un bun partener al Primăriei, ce este.”

Pe tot parcursul evenimentului de la Continental, Nicolae Robu nu a avut nici un discurs. Cum nu a vorbit nici Călin Dobra, președintele CJT, prezent și el ca invitat. Au vorbit doar președintele Klaus Iohannis, Dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România și Carlos Bernabé, director Continental Anvelope Timișoara.

Robu s-a lăudat cu realizările din perioada când era prorector, rector și primar doar seara, la cină, unde nu a participat președintele României. Care, iată, nu i-a remarcat prestația.

Comentarii

comentarii