Acasă Actualitate Atelier de pâine tradiţională

Atelier de pâine tradiţională

451
DISTRIBUIȚI

De multe ori mulţi vor pâine (sau pită – cum se spune în Banat) ca la mama acasă. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspătă scoasă din cuptor. Zi de zi însă oamenii au parte, de multe ori, de pâine la pungă – ambalaj pe care şi mirosul e de multe ori desenat… Ca urmare a apelului la proiectul „Fă un dar!”, Asociaţia Culturală Pro Arta organizează atelierul de pâine tradiţională susţinut de brutarul artizanal Iulian Duţu. Sâmbătă, 9 aprilie 2011, la ora 15.00, Strada Căpitan Dan nr. 2, zona Blaşcovici, la Geanina… Cei care doresc să înveţe să facă pâine, lipii şi grisine, să frământe şi să ia reţete, sunt rugaţi să se înscrie la adresa proartatimisoara@gmail.com până în data de 7 aprilie 2011. “În felul acesta putem şti câtă făină să pregătim”, spun organizatorii. Pâinea tradiţională este acea pâine făcută cu plămădeală, fără drojdie de bere sau alţi agenţi chimici de dospire. “Este singura pâine normală, simplă şi sănătoasă pe care ar trebui să o mâncăm cu toţii”, spun cei care organizează acţiunea. “Făină + apă +/- sare = sâmbătă 9, la 15.00, la Geanina!”, transmite echipa Pro Arta, sprijinită de Laura Manea şi Andrada Vaida, manageri culturali.

 

Comentarii

comentarii