Acasă Eveniment Atenţie la virusul AH1N1!

Atenţie la virusul AH1N1!

693
DISTRIBUIȚI

A început şcoala, vine sezonul rece…
“A început şcoala, se apropie sezonul rece, când infecţia cu acest virus se manifestă mult mai zgomotos decât în perioada cât a fost cald”, spune Horia Vermeşan, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Timiş
Virusul AH1N1 este încă activ, iar acum, odată cu începerea şcolii şi perioada rece ce va veni, pericolul pentru a se declanşa acest virus creşte, aşa că şi prevenţia trebuie să fie mai accentuată. “E o perioadă care ne obligă să luăm nişte măsuri cât se poate de atente şi importante. Aceste măsuri au fost luate şi până acum. A început şcoala, se apropie sezonul rece, când infecţia cu acest virus se manifestă mult mai zgomotos decât în perioada cât a fost cald”, spune Horia Vermeşan, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Timiş (ASP).

17 cazuri au fost confirmate în Timiş
Până acum, în Timiş s-au investigat un număr de 141 de cazuri, 80 au fost suspecţi, 61 au fost contacţi. Doar 17 cetăţeni au fost confirmaţi cu virusul AH1N1. 16 cazuri venite din alte ţări şi doar unul a aparţinut comunităţii. Toate aceste cazuri au fost internate în compartimentul special al spitalului de boli contagioase, cu o medie de spitalizare de şapte zile şi toţi au urmat tratament cu Tamiflu. Nu au fost şi elevi printre aceste cazuri. Majoritatea din Spania şi Italia. În acest moment, nu mai e nimeni internat.

“Trebuie să fim foarte foarte atenţi”
“Problemele care pot să apară, tocmai acum pot apărea. Trebuie să fim foarte, foarte atenţi. S-au instruit medicii de familie şi medicii şcolari şi preşcolari să fie foarte atenţi, mai ales la triajul epidemiologic al elevilor. Au făcut controlul epidemiologic în toate şcolile din judeţ. În momentul în care apare chiar absenteismul de la şcoală, este controlat. Şcoala se va închide numai când există trei cazuri pozitive în clase diferite… Să se respecte cu stricteţe măsurile de igienă”, mai spune Horia Vermeşan… Dacă se descoperă virusul în trei clase diferite din aceeaşi şcoală, unitatea de învăţământ se închide pentru şapte zile şi se dă drumul numai cu acordul ASP şi cu un nou examen epidemiologic.

Comentarii

comentarii