Acasă Eveniment Atenție la pericolul incendiilor, de Paște 2022! Recomandările ISU Timiș

Atenție la pericolul incendiilor, de Paște 2022! Recomandările ISU Timiș

DISTRIBUIȚI

Pentru buna desfășurare a activităților prilejuite de sărbătorile pascale, ISU Timiș a dispus unele măsuri pentru a preveni producerea unor incendii sau situații de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Astfel, premergător sărbătorilor pascale, au fost verificate unitățile de cult, mall-urile, hipermarketurile și marile magazine, unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane. Pe timpul acestor controale, au fost instruite persoanele care au atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor din cadrul obiectivelor de cult și spațiilor comerciale și s-a verificat modul în care sunt exploatate instalațiile electrice și căile de evacuare.

O altă măsură preventivă este de a informa populația cu privire la recomandările pe care trebuie să le urmărească și să le respecte pe perioada acestor sărbători. În acest sens, s-au transmis către toate primăriile, recomandări adresate populației pentru prevenirea incendiilor, premergător și pe timpul sărbătorilor, în vederea afișării acestora la punctele de informare preventivă și pentru angrenarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din cadrul primăriilor în diseminarea acestora.

Pentru o gestionare eficientă a situațiilor de urgență care pot interveni pe timpul Sărbătorilor Pascale, un efectiv de 120 de pompieri militari cu 21 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă, 3 autospeciale de lucru și salvare la înălțime, 5 autospeciale de descarcerare și 16 autosanitare SMURD se vor afla zilnic în serviciu operativ.

De asemenea, în Noaptea de Înviere, pompierii vor asigura măsurile de prevenire și intervenție în cazul producerii unui incendiu, precum și acordarea asistenței medicale de urgență în apropierea lăcașelor de cult unde se va înregistra un număr mare de credincioși care vor participa la slujbele religioase.

Pentru prevenirea unor evenimente care pot umbri aceste sfinte sărbători, recomandăm cetățenilor:

să manifeste prudență cu lumânările și candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru a preveni aprinderea hainelor, părului sau a altor obiecte din apropiere;

să evite deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;

să mențină libere căile de evacuare din biserică și să nu forțeze accesul în interior dacă a fost depășită capacitatea construcției;

să parcheze mașinile în vecinătatea lăcașurilor de cult astfel încât să nu blocheze accesul autospecialelor de pompieri

ISU Timiș vă urează sărbători liniștite, încărcate de bucurie și speranță!

 

 

Comentarii

comentarii