Acasă Economic Atenție producători de produse tradiționale din Banat! Ministerul Agriculturii vă pregătește ceva!

Atenție producători de produse tradiționale din Banat! Ministerul Agriculturii vă pregătește ceva!

699
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru producătorii de produse tradiționale din Banat. Ministerul Agriculturii pregătește un plan de acțiuni care să contribuie la susținerea și promovarea produselor agroalimentare românești înregistrate pe scheme de calitate naționale, precum și la dezvoltarea acestei nișe de produse.

În acest scop, la sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Agriculturii a organizat o întâlnire cu reprezentanții conducerii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale, ai Asociației Bio România, precum și ai Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, la care a participat și ministrul Adrian Oros.

Cu acest prilej s-a discutat despre analiza modalităților de a îmbunătăți colaborarea interinstituțională dintre autoritățile responsabile cu implementarea legislației naționale privind atestarea produselor tradiționale, cu scopul creșterii numărului de produse tradiționale atestate de MADR și cultivarea încrederii consumatorilor în calitatea acestor produse.

O altă temă aflată pe ordinea de zi a vizat organizarea de târguri de profil, destinate produselor atestate și recunoscute de MADR distinct față de spațiul alocat produselor convenționale.

De asemenea, au fost dezbătute subiecte ce privesc elaborarea de noi scheme de calitate voluntare, precum și posibilitățile de finanțare din fonduri europene a produselor agricole și alimentare înregistrate pe scheme de calitate.

Totodată, s-a discutat și despre promovarea produselor de calitate agroalimentare românești în cadrul agroturismului.

Comentarii

comentarii