Acasă Actualitate Atenție șoferi! Timișoara City Marathon 2021 închide, duminică, trei bulevarde

Atenție șoferi! Timișoara City Marathon 2021 închide, duminică, trei bulevarde

181
DISTRIBUIȚI

Duminică, 24 octombrie, are loc a V-a ediție a evenimentului de alergare Timișoara City Marathon 2021, în cadrul căruia se va da startul la patru curse: maratonul de 42 km cu plecare de la Otelec, semimaratonul de 21 km cu plecare de la Sânmihaiu Român și cursele de 10, respectiv 3 km cu plecare de la Stadionul “Știința” – Baza 1 UPT. Organizatorii anunță principalele măsuri de siguranță și restricții rutiere.

Măsuri de siguranță

Organizatorii s-au pregătit cu o serie de măsuri active pentru preîntâmpinarea transmiterii  virusului SARS-COV-2 (Covid 19), dintre care amintim: reducerea numărului de participanți la curse, portul obligatoriu al măștii în spațiu deschis până la plecarea în cursă și după trecerea liniei de finish, măsurarea temperaturii în prezența unui  cadru medical la start, prezența substanțelor dezinfectante la linia de start-finish și punctele de hidratare. Organizatorii vor purta mască de protecție pe toata durata concursului.

Participarea la evenimentul Timișoara City Marathon 2021 se face în conformitate cu reglementările și restricțiile naționale privitoare la situația incidenței cumulate al infectării cu virusul SARS-CoV-2. Conform ultimelor instrucțiuni, participanții vor trebui să prezinte Certificatul Verde la preluarea kitului sau la linia de start.

Restricții rutiere pentru duminică, 24.10.2021

Traseul curselor cronometrate va urma în mare parte cursul canalului Bega, însă vor fi locații unde circulația autovehiculelor va fi restricționată, după cum urmează:

Închidere: bv. Vasile Pârvan: se închid ambele sensuri. Va fi afectată ieșirea și intrarea în parcarea Universității de Vest Timișoara (pe ambele părți), între 09:00 și 13:00.

  1. Corneliu Coposu: se închid ambele sensuri
  2. Pestalozzi: se închid ambele sensuri

spl. Nistrului, între str. Pestalozzi și bv. 3 August: se închid ambele sensuri

str. Traian Lalescu: se închid ambele sensuri, de la strada Ioan Curea până la Bdul V Pârvan

În zona Piața Romanilor se vor închide străzile: Str. I. L. Caragiale, Str. Dr. Gh. Marinescu, Str. Episcop J. Lonovici, strada din stânga bisericii (cu clădirea Liceului W. Shakespeare) duminică, între 09 00 și 14 00.

Restricții trasee mijloace de transport în comun, duminică 24.10.2021, 09:00 – 14:00

Liniile 16, E3, E7 și E8, care circulă pe bv. Pestalozzi și bv. Vasile Pârvan, nu vor putea circula pe acest tronson, între orele mai sus menționate.

Închidere Stadion Știința (Baza 1 UPT), interval orar 8:00-15:00 pentru sportivii neparticipanți la concurs.

Mai multe detalii despre înscriere, program și condiții de participare pot fi aflate pe timisoaracitymarathon.ro.

Înscrierea la cursele de 10, respectiv 3 km este gratuită, printr-un proiect sportiv realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara şi al Consiliului Local Timişoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Organizatorii le mulțumesc pentru sprijin și sponsorilor de cursă Visma și Flexik Automation, partenerilor Cramele Petrovaselo, Iulius Town, DPoint Studio. Includerea zonei de Start-Finish pentru cursele de 10 și 3 km, respectiv de finish pentru cursele de 42 și 21 km pe Stadionul Știința a fost facilitată de Universitatea Politehnica Timișoara.

 

Comentarii

comentarii