Acasă Actualitate Atenție, timișoreni! Mai aveți o lună și jumătate să va curățați terenurile...

Atenție, timișoreni! Mai aveți o lună și jumătate să va curățați terenurile de ambrozie, altfel riscați amenzi de mii de lei

DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara le reamintesc proprietarilor de terenuri de pe raza municipiului că trebuie să își întrețină proprietățile. În primul rând, trebuie eliminată ambrozia. Și nu oricând, ci neapărat până la finalul lunii iunie. Altfel, timișorenii riscă amenzi de până la 5.000 de lei (persoane fizice) sau 20.000 de lei (persoane juridice).

„Poliția Locală Timișoara dorește să informeze proprietarii de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumita științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației din această categorie pe terenurile intravilane sau extravilane”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Nerespectarea prevederilor Legii 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, spun tot aceștia, „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”. Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice.

Comentarii

comentarii