Acasă Actualitate Atenție unde și cum parcați!

Atenție unde și cum parcați!

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali de la circulație rutieră au dat 1101 sancțiuni contravenționale și au ridicat 32 de mașini în ultima lună în Timișoara, din cauza modului în care acestea erau parcate. Cele mai multe cazuri sunt întâlnite în Piața Traian și pe strada Gheorghe Adam. Aici, în 22 aprilie, s-a și dat o amendă maximă și s-a ridicat o mașină care bloca circulația tramvaiului 2. Și situațiile în care mașinile blochează accesul ambulanțelor sau accesul în spitale sunt destul de întâlnite.

Sancțiunile pentru cei care parchează pe liniile de tramvai sunt de 725 lei și 3 puncte penalizare, în unele cazuri se poate trece și la ridicarea autovehiculului. Poliția Locală Timișoara atrage, din nou, atenția conducătorilor auto să respecte legislația privind oprirea sau staționarea. Autoriățile le transmit șoferilor să se gândească și la călătorii care ar rămâne blocați în mijloacele de transport în comun și la pacienții care au nevoie de ajutor medical.

De la începutul acestei luni au fost ridicate și zece mașini abandonate. Acestea au fost luate de pe domeniul public și transportate la depozitul SDM. Din cele 650 autovehicule aflate în lucru anul acesta, 192 au fost ridicate de proprietari, 153 nu se încadrează în categoria mașinilor abandonate sau fără stăpân și 23 au fost ridicate împreună cu lucrătorii SDM. În viitor, urmează să fie ridicate și altele pentru care au fost întocmite dispoziții de declarare a abandonului.

Comentarii

comentarii