Acasă Actualitate Atenţie! Violența te transformă în infractor!

Atenţie! Violența te transformă în infractor!

303
DISTRIBUIȚI

În data de 5.03.2018, de la ora 10,00, la Centrul Educativ Buziaş, s-a desfășurat proiectul educațional ”Violența te transformă în infractor!”, proiect inițiat și derulat de către specialiștii Biroului  de Educaţie împreună cu reprezentanți ai Poliției orașului Buziaș.

Activitatea a implicat un număr de 30 de tineri internați în Centrul Educativ Buziaș precum și elevi și cadre didactice de la Centrul pentru Educație Incluzivă ”Constantin Păunescu”- Recaș și Centrul pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” Lugoj.

Proiectul derulat a avut ca scop prevenirea comportamentelor deviante în rândul tinerilor prin transmiterea unor informații cu privire la cauzele și efectele unui comportament ce intră sub incidența legii, vârsta limită şi faptele pentru care un minor poate răspunde penal, efectele negative pe care le poate avea mediul penitenciar asupra dezvoltării personale a unui adolescent.

Valorificarea experienței persoanelor internate poate condiționa asumarea și învățarea unor atitudini și comportamente dezirabile social precum și evitarea comportamentelor delincvente, în rândul elevilor. De asemenea, interacțiunea directă a tinerilor ce se află pentru o perioadă în custodia Centrului Educativ Buziaş, cu adolescenți de varste similare contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, oferă acestora sentimentul de apartenență la societatea civilă și îi motivează în ceea ce privește reintegrarea socială după punerea în libertate – a explicat Florin Şerpe, directorul CEB.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii