Acasă Actualitate Atenționare! Cod portocaliu de viscol și vreme rea în Banat

Atenționare! Cod portocaliu de viscol și vreme rea în Banat

391
DISTRIBUIȚI

ISU Caraș Severin atenționează că în județ este COD PORTOCALIU, miercuri 16 ianuarie, până la ora 15:00. Fenomene vizate: în zona de munte: viscol – ninsoare moderată cantitativ și depunere semnificativă de strat de zăpadă, vânt 65-85 km/h; în zona de munte la cota peste 1800 m: viscol puternic-ninsoare moderată cantitativ și intensificări ale vântului cu viteze în medie de 120 km/h.
“Pentru evitarea situațiilor extreme care vă pot pune în pericol viața şi sănătatea, reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă, să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.
De asemenea, înainte de a începe deplasarea, să vă asigurați că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.
În situația manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care să asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți”, atenționează ISU Caraș Severin.

Comentarii

comentarii