Acasă Actualitate Ați tremurat de frig în locuințe, în ultimele zile și nopți, în...

Ați tremurat de frig în locuințe, în ultimele zile și nopți, în Timișoara? Iată de ce!

DISTRIBUIȚI

Colterm a primit sesizări din partea abonaților care nu au beneficiat de încălzire, începând cu seara zilei de miercuri, 19 octombrie, când a fost reluată furnizarea căldurii în municipiul Timișoara.

De aceea face următoarele precizări:

La data de 20 octombrie 2022, a fost executată o lucrare de conectare a rețelelor termice primare retehnologizate, cu cele existente, la Obiectul 4.2 (Baba Dochia) din cadrul proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, fapt ce a cauzat întreruperi în furnizarea energiei termice.

Oprirea a fost programată pentru intervalul orar 08.00 – 18.00, însă pornirea și umplerea efectivă a instalațiilor s-au efectuat în jurul orei 19.00, din cauza unor probleme tehnologice apărute în zona CT Centru, pentru care ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați.

Totodată, Colterm mai aduce la cunoștința timișorenilor că, date fiind temperaturile ridicate prognozate pentru săptămâna viitoare (24 – 28 octombrie), se vor mai efectua lucrări de cuplare a rețelelor termice primare și secundare, care vor genera întreruperi inerente în furnizarea energiei termice astfel:

 Rețea termică primară: intersecția străzilor Ripensia și Martir Caceu; str. Telegrafului, tronsonul dintre str. Renașterii și str. Lugojului;

 Rețea termică secundară: str. Eugen Pop, aferentă PT 75, zona Dorobanților; Careul de blocuri str. Cugir – Felix, PT 37, zona Calea Aradului Vest.

” Menționăm că, după finalizarea execuției acestor lucrări, abonații arondați punctelor termice în care se efectuează lucrările amintite vor beneficia de apă caldă de consum și încălzire la parametri optimi.  De asemenea, mai aducem la cunoștința timișorenilor că societatea noastră nu este implicată în executarea acestor lucrări, atât de necesare pentru buna funcționare a sistemului centralizat de termoficare, ele fiind executate de către asocierea de firme Energomontaj SA – Elsaco Electronic SRL Botoșani – Construcții Erbașu SA București, beneficiarul fiind Municipiului Timișoara. Evident că Societatea noastră se află într-o permanentă legătură cu executanții lucrărilor și, împreună cu aceștia, depunem toate eforturile pentru ca impactul lucrărilor asupra confortului termic resimțit în imobilele abonaților să fie minim. Vă mulțumim încă o dată pentru înțelegere!”, este mesajul Colterm.

Comentarii

comentarii