Acasă Actualitate ATOP Timiș a discutat, în prima ședință din 2022, despre pregătirile de...

ATOP Timiș a discutat, în prima ședință din 2022, despre pregătirile de iarnă pe drumurile din județ

DISTRIBUIȚI

În prima ședință ordinară din 2022 a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Timiș, desfășurată în ultima zi a lunii ianuarie, s-a ridicat problema pregătirilor de iarnă efectuate de IPJ Timiș, DRDP Timișoara și DDPJ Timiș. Pe scurt, s-au prezentat planurile de acțiune și modul în care normele acestea au fost respectate.

Pentru început s-a prezentat activitatea polițiștilor rutieri. Aceștia au trebuit, în primul rând, să aibă întâlniri cu administratorii de drumuri pentru stabilirea planului de acțiune: locațiile bazelor, necesarul de utilaje, stocurile de materiale antiderapante. Mai apoi, tot IPJ s-a ocupat regulat de verificarea modului în care sunt respectate normele agreate, dar și de închiderea temporară a unor drumuri, în baza atenționărilor emise de ANM. Nereguli majore nu au fost depistate.

În ceea ce privește măsurile preventive propriu-zise, acestea au fost realizare de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, pe de-o parte, și de Direcția de Drumuri și Poduri Județene (DDPJ), pe de altă parte. Printre altele, cele două instituții au trebuit să încheie contracte pentru deszăpezire, să facă aprovizionarea cu materiale antiderapante și să organizeze rețelele operaționale. La nivel autostrăzilor, DRDP a avut încheiate două contracte, fiind puse la dispoziție 200 de utilaje, cele mai multe, peste trei sferturi, închiriate. La nivelul drumurilor județene, DDPJ a avut disponibile 80 de utilaje proprii.

Comentarii

comentarii