Acasă Actualitate Atracția turistică din vestul României. E unică în lume. Puțini români au...

Atracția turistică din vestul României. E unică în lume. Puțini români au văzut acest loc

DISTRIBUIȚI

În timpul regimului comunist, în țara noastră, s-au realizat lucruri unice în lume precum Transfăgărășanul, Casa Poporului și multe altele. România are multe locuri minunate, dar care nu sunt promovate, așa cum este cazul și locului de mai jos.

Dacă nu ai auzit până acum de Lacul Vida, din judeţul Bihor, nu e neapărat vina ta, ci a autorităţilor locale care nu reuşesc să promoveze un loc incredibil, unic în lume, o adevărată minune a naturii.

Barajul de pe Valea Videi, turcoazul incredbil al apei, pădurea deasă, dar şi sutele de peşteri neexplorate încă, toate conturează un loc de poveste. Însă centrul atracţiei rămâne spectaculoasa “pâlnie”, vârtejul din mijlocul lacului Vida.

Deversorul, unic în lume, este un sistem de captare gândit să preia apa lacului format prin baraj şi să o trimita în aval prin câteva conducte uriaşe

Imagini fascinante ale “pâlniei” s-au viralizat în ultimele zile pe internet, iar asta nu datorită unui avânt al autorităţilor care ar încerca să aducă turişti în zonă, ci datorită unor voluntari care vor să promoveze acest colţ de rai cu ajutorul reţelelor de socializare.

Sursa: capital.ro

Comentarii

comentarii