Acasă Actualitate Au aruncat gunoaiele, lângă clopotul Retim

Au aruncat gunoaiele, lângă clopotul Retim

DISTRIBUIȚI

În Piața Academician Corneliu Micloși din Timișoara, niște cetățeni iresponsabili au făcut această mizerie publică (foto), tăind iarba din curte și de pe alei și a aruncat-o într-un loc interzis: lângă clopotul Retim destinat colectării sticlelor.

Mai mult, alții au văzut că ține ce s-au gândit: ”Ia să mai adăugăm niște crengi, un cauciuc și alte deșeuri de prin curțile noastre!”

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că pentru asemenea cazuri, amenzile sunt cuprinse între 10.000 – 20.000 de lei pentru persoanele fizice și între 50.000 – 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Poliția Locală mai susține că verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public a continuat toată luna.

Astfel, au fost depistate mai multe situații de acest gen cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în diferite zone din oraș. Astfel, o persoană a fost depistată abandonând resturi din locuință la intersecția străzilor Brașov cu Plevnei, alte două tot în zonă, la intersecția Brașov cu Filaret Barbu.

În cazul celor care au abandonat cantități mai mari, sancțiunile au fost de câte 10.000 lei, conform OUG 92/2021, iar la celalalte câte 1000 lei, conform HCL 454/2017.

În total, pentru abandonarea de deșeuri au fost aplicate 11 sancțiuni, în valoare totală de 28.500 lei. Verificările polițiștilor locali continuă, reamintind totodată cetățenilor să evite să abandoneze deșeurile pe domeniul public deoarece  sancțiunile sunt foarte mari.

Retim atenționează că este strict interzisă depozitarea altor deșeuri în sau lângă recipientele (de exemplu – crengi sau iarbă/frunze în cantități mari, deșeuri periculoase, voluminoase sau din construcții și amenajări).

”Ei bine, am promis că vom lupta împreună pentru un oraș mai curat, dar există și limitări. În momentul în care găsim în containere deșeuri care nu se află în conformitate cu culoare lor sau reprezintă un pericol pentru a fi transportate cu altele, nu putem să punem în pericol siguranța angajaților, astfel că toate deșeurile voluminoase, din construcții sau amenajări sunt ridicate prin în campanii speciale, doar accesează https://retim.ro/”, este mesajul Retim.

Comentarii

comentarii