Acasă Actualitate Au dat medalia olimpică pe premiile Grammy

Au dat medalia olimpică pe premiile Grammy

572
DISTRIBUIȚI

Marian şi Cosmin Maliţa au renunţat la gimnastica de performanţă, preferând Cirque du Soleil, cu care au câştigat două premii Grammy pentru show-ul „The Beathles”.

Supăraţi şi dezamăgiţi de circul din gimnastica românească, dar şi de starea sportului românesc în general, fraţii Maliţa au ales să facă performanţă peste hotare, alegând să dea viaţă personajelor din spectacolele prezentate de Cirque du Soleil. Primul a plecat Marian Maliţa, fratele cel mare. Cu titlul naţional în buzunar şi membru al lotului olimpic, Marian a ales un altfel de „exil”. „Având un concurs de gimnastică în America, în 1999, am decis să rămân acolo datorită stilului de viaţă şi posibilităţilor care se oferă. La circ am ajuns destul de uşor, în urma unei audiţii susţinută în Las Vegas. Le-am plăcut şi apoi am mers în acelaşi an în Montreal, pentru pregătire”, povesteşte Marian.  Cea mai mare realizare a sa a fost în 1998, când a fost selecţionat în Lotul Olimpic al României. Cu Cirque du Soleil a început să lucreze din 1 decembrie 1999. După pregătirea din Montreal, a făcut înconjurul lumii, cu spectacolul "Saltimbanco", producţie Cirque du Soleil, călătorind prin Asia, Europa şi America de Sud.
În anul 2007 a fost selecţionat pentru un nou show, THE BEATLES "LOVE",  show creat după istoria faimosului grup The Beatles. „Cea mai mare satisfacţie a mea este că îl am alături de mine pe fratele meu, Cosmin Maliţa, şi el fost gimnast şi component al Lotului Olimpic, iar împreună cu acesta avem rolul de "marinari". Show-ul este o combinaţie între muzică, acrobaţie şi dans. Este unul dintre cele mai bine vândute spectacole din lume, a obţinut şi două premii Grammy, doi ani consecutiv” mai povesteşte gimnastul. Programul este foarte lejer, 2 spectacole pe zi, 5 zile pe săptămână. La fiecare spectacol vin peste 2.000 de spectatori, deşi biletul nu este tocmai ieftin, începând de la 140$ de persoană, putând ajunge până la 250 $, în secţiunea VIP. „Las Vegasul fiind foarte aproape de Hollywood, avem în fiecare săptămână celebrităţi care ne calcă pragul: muzicieni, actori, regizori şi alţii”, povesteşte Cosmin Maliţa. Ambii spun că au ales să lucreze în America pentru că aici se simt apreciaţi şi încurajaţi, pe când în România nimeni nu prea mai investeşte în sport. Momentan, nu intenţionez să mă întorc în ţară, nu ştiu ce posibilităţi mi-ar putea oferi România, în comparaţie cu America, dar nimic nu este imposibil”, spune Marian Maliţa.

Comentarii

comentarii