Acasă Administraţie Au fost obținute toate avizele pentru transformarea complexului sportiv Dacia

Au fost obținute toate avizele pentru transformarea complexului sportiv Dacia

DISTRIBUIȚI

Complexul sportiv din zona Dacia a primit aproape toate avizele necesare în vederea transformării. Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că mai este necesar doar cel de la ISU, după care urmează depunerea proiectului cu indicatorii tehnico-economici la votul consilierilor locali.

”Dintr-un bazin de înot și o sală de gimnastică, am gândit să avem două bazine de înot, la parter, și două săli de gimnastică, la etaj. Este neprofesionist, să nu spun mai mult, ca o sală de gimnastică să fie dedicată băieților, fetelor, copiilor și seniorilor.

Fetele trebuie să aibă sala lor, aparatele lor, intimitatea lor. Sala de băieți presupune alte aparate, este nevoie de una a lor. Complexul este dedicat atât copiilor, sportivilor, dar și părinților însoțitori. Trebuie să înțelegem că, pentru a-și îndrepta copiii către sport, părinții trebuie să aibă posibilitatea să își petreacă timpul într-un fel decent în acel interval orar și nu să stea în frig, soare, ploaie la ușa unui bazin de înot sau a unei săli de gimnastică”, a anunțat Cosmin Tabără.

Complexul are prevăzută o sală de fitness și o cafenea. Sala de fitness poate fi accesată atât de către sportivii de performanță, cât și de către oricine altcineva, inclusiv părinții micuților, conform proiectului. În situația în care părinții nu au atracție pentru sport, va exista o cafenea unde să-și petreacă timpul cât timp copilul își desfășoară orele de antrenament.

Ieri a fost primit avizul Agenției pentru Mediu. Mai este necesar avizul ISU, în scurt timp va fi obținut și proiectul va putea fi prezentat în Comisia Tehnico-Economică. Ulterior, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici în cadrul Consiliului Local.

”Mulțumesc întregii echipe care a muncit și pentru acest proiect. Mai sunt câteva în avizare, dar trebuie trecut si la execuția lor. Partea cea mai grea va fi finanțarea. Ori apelăm la bugetul local ori vom încerca să obținem finanțare și prin CNI. Din păcate, nu avem surse de finanțare pe proiecte europene pentru sport, dar cu siguranță se vor găsi soluții!”, a mai spus Tabără.

Comentarii

comentarii