Acasă Actualitate Au fost reluate consultările privind noua Lege a sănătăţii

Au fost reluate consultările privind noua Lege a sănătăţii

348
DISTRIBUIȚI

După marele scandal privind proiectul Legii sănătăţii, retras acum două săptămâni de către preşedintele Traian Băsescu şi izbucnirea protestelor în întreaga ţară, seria de dezbateri pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar a demarat joi, 26 ianuarie. Prima întâlnire a avut loc cu profesioniştii din sistem, respectiv Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmaciştilor din România şi Colegiul Medicilor Dentişti din România.
“Scopul acestor consultări va fi acela de a cunoaşte aşteptările tuturor celor implicaţi în funcţionarea sistemului sanitar, dar şi ale reprezentanţilor societăţii civile asupra acestui subiect. Principalele teme şi principii de la care pornim discuţia au rămas aceleaşi, şi anume care este ponderea sistemului privat în sistemul de asigurări de sănătate, organizarea spitalelor, cu principalul scop ca personalul medical să nu mai fie personal bugetar, dar şi controlul calităţii serviciilor medicale. Sunt mai multe variante care pot fi luate în discuţie.Vom propune fiecărui participant la discuţii un chestionar cu toate aceste variante şi vom vedea care este varianta care va fi acceptată în procentul cel mai mare”, a declarat Vasile Cepoi (foto), secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Reprezentanţii medicilor şi farmaciştilor au declarat în timpul întâlnirii că doresc o participare reală la dezbateri pentru că, în opinia lor, cea mai importantă lege a României trebuie să ţină seama de expertiza celor care lucrează în sistem, dar şi de gradul de suportabilitate şi acceptabilitate al cetăţenilor. Consultările vor continua în lunile următoare.
 

Comentarii

comentarii