Acasă Economic Au fost semnate încă două proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană...

Au fost semnate încă două proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Timişoarei

424
DISTRIBUIȚI

Vineri, 11 mai 2012, a avut loc semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele „Centru Județean Multifuncțional pentru susținerea afacerilor Timișoara” și „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii serviciului pentru protecția copilului și familiei Timișoara”. 

Proiectele aparțin Consiliului Județean Timiș, respectiv Municipiului Timișoara și vor primi finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional în cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”/ Subdomeniul „Poli de creștere”. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 77,90 milioane lei (17,91 milioane euro), dintre care aproximativ 30,71 milioane lei (7,06 milioane euro) (la cursul info euro 4,3480 lei/euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă. 

Proiectul Consiliului Județean Timiș „Centru Județean Multifuncțional pentru susținerea afacerilor Timișoara” vizează realizarea unei clădiri moderne și a unei structuri de afaceri care să  susțină cu prioritate firmele ce activează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor în Regiunea Vest. Astfel, prin localizarea unui număr de aproximativ 40 de întreprinderi mici și mijlocii în cadrul acestei structuri de sprijinire a afacerilor, se estimează crearea unui număr de 320 de locuri de muncă. Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni dintre care, pentru execuția lucrării sunt prevăzute 24 de luni. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 76,35 milioane lei iar cea a finanțării nerambursabile este de aproximativ 29,73 milioane lei.
Proiectul Municipiului Timișoara „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii serviciului pentru protecția copilului și familiei Timișoara” vizează creșterea calității serviciilor de asistență socială destinate prevenirii abandonului și instituționalizării copilului și extinderea spațiilor destinate activităților sociale crescând astfel numărul de beneficiari direcți. Astfel, principalele obiective ale proiectului sunt construirea mansardei în care își desfășoară activitatea serviciul pentru protecția copilului și familiei și asigurarea dotărilor necesare și a serviciilor suport. Proiectul se va implementa pe parcursul a 12 luni dintre care, execuția lucrărilor va avea loc pe parcursul a 9 luni. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,55 milioane lei iar cea a finanțării nerambursabile este de aproximativ 0,98 milioane lei.
Până în prezent, în cadrul Regio – Programul Operațional Regional au fost depuse spre finanțare 713 proiecte. Dintre acestea, 269 de proiecte au fost deja contractate determinând un grad de contractare de 94,69%. Proiectele pentru care s-au semnat contracte de finanțare prin Regio-Programul Operațional Regional au o valoare totală de 551,88 milioane euro și o valoare a finanțării nerambursabile de 395,72 milioane euro.

Comentarii

comentarii