Acasă Eveniment Au furat din incinta unei fabrici de componente auto marfă de peste...

Au furat din incinta unei fabrici de componente auto marfă de peste 2 milioane de lei. Unul dintre cei patru suspecți lucra ca şef de tură în fabrică

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii şi procurorii din Bihor au deschis un dosar penal în care cercetează pentru infracţiunea de furt calificat şi complicitate la furt calificat patru bărbaţi suspectaţi că, în decurs de o lună şi jumătate, au furat din incinta unei fabrici de componente auto aproape 2000 de produse, în valoare de peste 2 milioane de lei. Furtul a fost posibil cu sprijinul unuia dintre angajaţii fabricii, care a fost prins în flagrant în timp ce le arunca peste gard, complicilor săi, piese de schimb furate.

Conform datelor furnizate vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, cercetaţi în acest dosar sunt trei tineri de 22, 24 şi 17 ani, din comuna bihoreană Bratca, judeţul Bihor şi un bărbat de 36 de ani, din municipiul Oradea. Aceştia sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat -10 acte materiale, complicitate la furt calificat – 10 acte materiale şi conducere fără permis.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 3 mai –  16 iunie a.c., tânărul de 22 de ani, angajat în calitatea de şef de tură al unei societăţi comerciale din municipiul Oradea, care are ca obiect de activitate producţia de componente utilizate în industria auto, profitând de atribuţiile de serviciu, de a transporta produsele respective în interiorul fabricii, ar fi sustras, în repetate rânduri, 1.965 de componente utilizate în industria auto, beneficiind de sprijinul celorlaţi doi tineri, de 24, respectiv 17 ani, care ar fi preluat bunurile sustrase, după ce au fost scoase din interiorul fabricii şi le-ar fi transportat cu diverse autoturisme”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bihor.

Conform anchetatorilor, bărbatul de 36 de ani, din Oradea, ar fi valorificat piesele auto furate, pe raza judeţelor Bihor şi Timiş.

Activitatea celor patru a fost întreruptă după ce, la 16 iunie poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni l-au prins în flagrant delict pe tânărul de 17 ani, în timp ce se pregătea să preia 49 de componente utilizate în industria auto, care fuseseră aruncate peste gardul societăţii comerciale orădene de tânărul de 22 de ani, care era angajat al fabricii.

Bunurile identificate astfel de poliţişti la acel moment valorau aproximativ 140.000 de lei. Acestea au fost indisponibilizate pentru a fi returnate fabricii. Totodată, a fost indisponibilizat şi autovehiculul utilizat pentru transportul pieselor furate şi la volanul căruia anchetatorii suspectează că se afla adolescentul de 17 ani, care nu are permis de conducere.

Prejudiciul total cauzat astfel societăţii comerciale orădene, în perioada 3 mai –  16 iunie a.c., a fost estimat la 2.261.555 de lei.

În urma unor percheziţii făcute în perioada 16 – 17 iunie la locuinţele celor patru suspecţi, poliţiştii au găsit 1.450 de euro, despre care se presupune că ar proveni din vânzarea componentelor auto sustrase, bani asupra cărora a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului.

Joi, 7 iulie, cei patru suspecţi au fost reţinuţi, iar vineri vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale faţă de acestea, scrie news.ro.

Comentarii

comentarii