Acasă Economic Au început înscrierile la Innomatch 2017

Au început înscrierile la Innomatch 2017

484
DISTRIBUIȚI

Marți, în 12 decembrie 2017, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) va organiza cea de-a cincea ediție a evenimentului regional de inovare – Innomatch. Acesta va avea loc la sala Venue (str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 64) din Timișoara, începând cu ora 13:00. Evenimentul se adresează companiilor private, universităților, centrelor de cercetare și tuturor organizațiilor active în domeniul cercetării-dezvoltării și al inovării din Regiunea Vest.

Înscrierea pentru participarea în cadrul evenimentului se poate face până în 11 decembrie 2017, accesând pagina de prezentare a evenimentului de pe platforma electronică www.b2match.eu (https://www.b2match.eu/innomatch2017).

Innomatch 2017 va cuprinde o sesiune de tip conferință în cadrul căreia vor lua cuvântul experți în inovare din diferite domenii, veniți din țări precum Belgia, Canada, Marea Britanie și România, și o sesiune de prezentări susținute de companii ce concurează în cadrul competiției regionale de inovare ScaleUp.

În prima parte a evenimentului, experții în inovare veniți din Belgia, Canada, Marea Britanie și România vor prezenta povești de succes privind inovarea în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor și din sectorul automotive, bune practici privind servicii de suport pentru afaceri care au generat impact economic major, precum și experiențe practice de atragere de capital privat în vederea creșterii capacității de producție și vânzări.  

În acest sens, Sorin Maxim – directorul general al ADR Vest – va vorbi participanților despre inovarea din întreprinderile din Regiunea Vest și despre inovare în contextul dezvoltării regionale. Jason Braverman – directorul de tehnologie al companiei SkyX Systems Corp. din Canada (companie care produce vehicule aeriene pentru monitorizarea platformelor petroliere) – va prezenta un exemplu de inovare pe piața internațională iar un alt exemplu de succes va veni din România, prin compania Continental România și directorul său de producție sisteme electronice de motor – Adrian Val Harea. Reprezentantul Continental România le va prezenta participanților câteva exemple concrete de inovare în cadrul unei companii multinaționale

Pe lângă aceste exemple, în cadrul evenimentului vor fi prezentate soluții-suport pentru inovare oferite companiilor private. În acest sens, Raluca Cibu-Buzac – director al direcției Politici Regionale și Internaționale din cadrul ADR Vest și coordonator Enterprise Europe Network (EEN este o reţea europeană prezentă în peste 60 de ţări care are ca scop sprijinirea întreprinderilor mici si mijlocii în dezvoltarea potențialul inovativ şi de afaceri pentru creşterea competitivităţii şi dezvoltarea inteligentă şi durabilă) – va prezenta serviciile rețelei EEN și impactul acestora asupra companiilor care beneficiază de ele. De asemenea, Maxine Adam – directorul pentru Dezvoltare Strategică al Innovate UK (agenția guvernamentală de inovare a Marii Britanii) – va prezenta modalitățile de sprijinire și dezvoltare (scalare) pentru companiile private practicate în Marea Britanie iar Emma Fau – consilier strategic al rețelei Startup Europe (rețea europeană ce sprijină dezvoltarea și internaționalizarea start-up-urilor, identificarea de noi clienți, piețe și surse de finanțare pentru aceste organizații) – le va indica participanților care sunt pașii pe care trebuie să-I parcurgă o companie inovatoare pentru a accesa un investitor privat.

În cadrul celei de-a doua părți a evenimentului, participanții la Innomatch 2017 vor putea vedea exemple de companii inovatoare și proiectele acestora de dezvoltare (scalare). Această a doua parte va cuprinde o serie de prezentări a planurilor de scalare ale companiilor înscrise în Competiția Regională ,,ScaleUP”. Ulterior acestor prezentări și analizării formularelor de înscriere transmise până în 5 decembrie 2017 prin accesarea link-ului http://www.regiuneavest.ro/enterprise-europe-network/, vor fi anunțați cei 3 câștigători a competiției. Competiția ScaleUP urmărește selectarea a trei întreprinderi mici și mijlocii inovatoare pentru a fi sprijinite să își scaleze afacerea.

Evenimentul Regional Anual de Inovare Innomatch 2017 este organizat de ADR Vest în cadrul  Enterprise Europe Network (EEN). ADR Vest este partener al rețelei EEN începând din 1 ianuarie 2015. 

Informații detaliate despre această ediție a Evenimentului Regional Anual de Inovare, precum și despre edițiile anterioare, se găsesc pe pagina web http://www.tehimpuls.ro/innomatch.

Comentarii

comentarii