Acasă Actualitate Au început înscrierile pentru ediția 2022 a programului ”O minte sclipitoare” –...

Au început înscrierile pentru ediția 2022 a programului ”O minte sclipitoare” – program educațional online gratuit, pentru copiii supradotați

DISTRIBUIȚI

Programul ”O minte sclipitoare” se adresează copiilor și tinerilor cu IQ ridicat, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Acesta le oferă copiilor cu abilități specifice supradotaților posibilitatea să identifice nu doar coeficientul de IQ ci și abilitățile necesare pentru a se descurca în viață.

”Pentru a obține succesul pe toate planurile, copiii au nevoie, pe lângă abilitățile academice, și de abilități sociale, toate acestea formând un tot care le va permite să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale”, a declarat Floretina Negrescu, psiholog Școala FDVDR.

Prin intermediul acestui program, prin recomandările consilierilor, elevii vor fi în măsură să afle care sunt ariile care trebuie dezvoltate și vor fi astfel capabili să-și îmbunătățească performanțele. De asemenea, profesorii, prin recomandările pe care le vor primi, vor știi cum să îi ajute eficient pe acești copii să-și folosească la maxim potențialul de care dispun.

Programul va cuprinde 3 etape:

Etapa I – susținerea testului de cultură generală. În funcție de rezultatul obținut, copiii se vor califica în etapa a II-a.

Etapa a II-a – susținerea testului de inteligență

Etapa a III-a – sesiuni de concluzii și recomandări pentru triunghiul copil-părinte-educator

Printre recomandările specialiștilor se vor număra și activități complementare care să îi ajute pe copiii supradotați să își dezvolte întregul potențial, să își contureze trăsăturile de personalitate și să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale.

Activitățile din cadrul acestui program vor avea loc ONLINE, pe platforma educațională ȘcoalaFDVDR.

Participarea la acest program este GRATUITĂ.

Înscrierea se va realiza prin completarea unui formular, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, până pe 31 mai.

 

Comentarii

comentarii