Acasă Economic Au mai rămas 3 zile în care se mai pot depune proiecte...

Au mai rămas 3 zile în care se mai pot depune proiecte de drumuri în Regiunea Vest

DISTRIBUIȚI

Conform Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au mai rămas 3 zile în care se mai pot depune proiecte de drumuri în Regiunea Vest, pe domeniul de intervenţie 2.1. – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură” din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.
Întrucât, în Regiunea Vest, valoarea totală solicitată, prin proiectele depuse şi aflate în proces de evaluare şi selecţie, depăşeşte cu mai mult de 50% valoarea totală alocată pentru acest domeniu de finanţare, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (AM POR), a decis suspendarea depunerii de cereri de finanţare pentru această componentă, începând cu 31 august 2009, ora 12.
Alocarea financiară pentru acest domeniu major de intervenţie pentru Regiunea de Dezvoltare Vest este de 88,838 milioane de euro, iar valoarea solicitată a celor 32 proiecte depuse deja, şi aflate în procesul de evaluare, este de 213,54 milioane de euro (echivalentul a 899,77 milioane de lei). Astfel, valoarea finanţării nerambursabile solicitată a celor 32 proiecte depuse depăşeşte cu 124,70 milioane euro valoarea alocată, respectiv cu 140,37%. În situaţia în care se găsesc în pregătire cereri de finanţare care vizează acest domeniu de intervenţie, autorităţile publice locale din regiune vor trebui să facă toate demersurile necesare pentru a depune proiectele aflate în lucru, până luni, 31 august, ora 12.
Toate cererile depuse în Regiunea Vest, în cadrul domeniului major de intervenţie 2.1, vor fi evaluate conform procedurii şi vor fi incluse într-o listă de rezervă. Proiectele respective vor putea fi finanţate în condiţiile în care se disponibilizează sume în cadrul domeniului major de intervenţie pentru Regiunea de Dezvoltare Vest.

Comentarii

comentarii