Acasă Administraţie Au montat indicatoare din panouri de carton, exasperaţi de şoferii care merg...

Au montat indicatoare din panouri de carton, exasperaţi de şoferii care merg cu viteză prin satul lor

386
DISTRIBUIȚI

Oamenii din satul Galşa, comuna Şiria (Arad), au montat indicatoare din panouri de carton pentru a-i obliga pe şoferii vitezomani să încetinească. Au recurs la această metodă din cauza drumului judeţean 709 care se afla în reparaţii de mai multe luni.

Din cauza reparaţiilor, şoferii evită semafoarele de pe şantier şi astfel intră pe străzile lăturalnice din sat, iar oamenii sunt exasperaţi de faptul că aceştia circulă cu viteză, chiar dacă vorbim pe străzi din interiorul satului.

Drept urmare, oamenii au decis să monteze mai multe panouri de carton pe care au scris: “Zonă 30 km/h. Atenţie, copii!” sau “Reduceţi viteza”.

Imaginile cu panourile de carton au ajuns pe reţelele de socializare acolo unde au devenit virale şi i-au împărţit pe oameni în două tabere: cei care susţin iniţiativa localnicilor şi cei care spun că indicatoarele nu sunt montate legal şi nu e nevoie să fie respectate indicaţiile.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au anunţat că doar administratorul drumului are dreptul să stabilească restricţii şi să monteze indicatoare de circulaţie, astfel că panourile montate de localnici nu reprezintă o obligaţie legală.

Mai mult, primarul comunei a susţinut că indicatoarele improvizate de oameni au fost montate fără ştirea autorităţilor locale.

Comentarii

comentarii