Acasă Actualitate Au pistă specială, dar nu pot circula pe ea

Au pistă specială, dar nu pot circula pe ea

522
DISTRIBUIȚI

  
Bicicliştii din Timişoara nu mai pot circula nici măcar pe pistele special construite pentru ei. Asta pentru că acestea sunt ocupate în permanenţă de maşini ori de pietoni. Zilnic, sute de biciclişti din oraş se plâng şi spun că pentru a circula pe pista lor trebuie să facă slalom printre maşinile parcate anapoda.

"Nu am văzut niciodată un poliţist care să dea vreo amendă acestor şoferi iresponsabili"

Răzvan Crişan, un biciclist din Timişoara, spune că această problemă datează exact din momentul în care a fost construită prima pistă pentru biciclişti. " În fiecare zi sunt nevoit să ocolesc zeci de maşini care staţionează ilegal pe pista noastră. Sincer să fiu, nu am văzut niciodată un poliţist care să dea vreo amendă acestor şoferi iresponsabili. Această problemă este foarte veche, încă de  atunci de când a fost construită prima pistă din Timişoara, pe Calea Aradului"

Amenzi de până la 1.200 de lei pentru cei care parchează anapoda

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare din Timişoara spun că îi au în vedere pe aceşti şoferi care parchează la întâmplare " Doar în luna februarie am amendat peste 200 de şoferi care era parcaţi pe scuaruri, pe trotuare şi pe pistele bicicliştilor. Aceştia au fost sancţionaţi cu sume cuprinse între 600 şi 1.200 de lei. Oricum, noi, în fiecare zi, îi amendăm pe aceşti şoferi indisciplinaţi" spune Nicoleta Popa, purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara. În ultimii ani, municipalitatea a construit mai multe piste destinate exclusiv bicicliştilor, în total aproape 50 de kilometri, pentru ca aceştia să nu mai încurce traficul în oraş. Culmea este că cei care îi încurcă acum pe biciclişti sunt exact şoferii care îşi parchează maşinile pe pistele bicicliştilor.

 

Comentarii

comentarii