Acasă Eveniment Au pus tunurile pe fumători!

Au pus tunurile pe fumători!

DISTRIBUIȚI

„Fumaţi pe răspunderea dumneavoastră!”. Acesta este îndemnul tacit al tuturor ospătarilor din Timişoara care, în încercarea de a-şi păstra clienţii, le permit să fumeze în locuri în care acest lucru este strict interzis. Un control fulger al inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică şi al poliţiştilor de la Secţia 5, într-un centru comercial din Timişoara, a făcut ravagii în buzunarele fumătorilor. În aproape toate barurile şi cafenele care aveau afişate mesaje cu “Fumatul interzis” era un fum de-l puteai tăia cu cuţitul.
Cei care au fost prinşi savurând o ţigară s-au ales cu amenzi între 100 şi 500 de lei, iar patronii barurilor în care se fumează, deşi acest lucru este interzis, au fost amendaţi cu sume între 250 şi 500 de lei.
Chiar dacă angajaţii firmei de pază a centrului comercial din Timişoara au încercat să saboteze controlul, anunţând din timp angajaţii barurilor şi cafenelelor, cel puţin 10 fumători s-au ales cu procese verbale.
Viorica Dumitru, directorul executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, susţine că centrul comercial unde a avut loc controlul fulger a fost atenţionat de mai multe ori să creeze spaţii special amenajate pentru fumători.
“Barurile şi cafenelele în care se fumează fără a exista spaţii destinate fumătorilor se vor alege cu activitate supendată. Termenul limită pentru crearea unor spaţii speciale pentru fumat este sfârşitul lunii aprilie”, spune Viorica Dumitru. (O.M.)

Comentarii

comentarii