Acasă Actualitate Au pus tunurile pe infractori

Au pus tunurile pe infractori

DISTRIBUIȚI

Zeci de poliţişti timişoreni au ieşit în stradă sau au controlat “la sânge” barurile din oraşul de pe Bega. Două acţiuni de mari proporţii i-au luat pe neaşteptate pe infractori, la sfârşitul săptămânii trecute. Totul a fost organizat în baza planului naţional “Strada 2009”, ale cărui rezultate au început să se facă simţite mai peste tot.

Teroare pe şosele

64 de poliţişti pe străzi şi 28 de filtre… Destul cât să împânzească drumurile din judeţ, în căutarea şoferilor teribilişti de pe drumurile naţionale şi judeţene.
Acţiunea fulger, de la sfârşitul săptămânii trecute, s-a lăsat cu 250 de amenzi, în valoare totală de aproape 30.000 de lei.
Fărădelegile rutiere n-au fost puţine nici de această dată, poliţiştii fiind nevoiţi să reţină 7 certificate de înmatriculare, 15 permise de conducere, din care 6 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 3 pentru neacordare de prioritate la vehicule, 4 pentru nerespectarea normelor legale privind depăşirea şi 2 pentru nerespectarea normelor legale privind viteza de deplasare.
“Acţiunea Strada 2009 nu se opreşte aici. Atragem atenţia tuturor şoferilor care încalcă legile, dar nu numai lor, că nu vom avea niciun strop de milă. Haosul de pe şosele trebuie stârpit”, spune comisarul-şef Săndel Palade, şeful IPJ Timiş.

Buletinele la control!

În cadrul aceluiaşi plan “Strada 2009”, desfăşurat la nivel naţional, tot la sfârşitul săptămânii trecute a fost organizată o razie de mari proporţii pe linia infractorilor urmăriţi. 90 de poliţişti şi 20 de jandarmi au împânzit localurile din Timişoara şi împrejurimi.
“În urma desfăşurării acţiunii au fost depistate 5 persoane urmărite, din care 4 dispărute în împrejurări suspecte şi o persoană care posedă mandat de arestare preventivă.
De asemenea, au fost depistaţi 11 infractori, 6 infracţiuni fiind constatate în flagrant”, spune inspectorul Sergiu Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. 54 de localuri au fost controlate şi peste 350 de persoane au fost legitimate în urma acţiunii. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 11.000 de lei.

Comentarii

comentarii