Acasă Actualitate ”Au respectat protocoalele, dar virusul e peste tot”. 35 de cadre medicale...

”Au respectat protocoalele, dar virusul e peste tot”. 35 de cadre medicale infectate cu Covid la Spitalul Județean Timișoara

2864
DISTRIBUIȚI

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Timișoara au fost depistate pozitiv cu coronavirus. Potrivit managerului unității medicale, acestora nu le-a venit să creadă, întrucât toți sunt asimptomatici. Coordonatorul spitalului mai spune că deși s-au respectat protocoalele și niciun pacient nu a fost infectat, virusul e peste tot.

DSP Timiş a anunţat, joi, că 35 de cadre medicale din diferite secţii ale Spitalului Judeţean Timişoara au fost testate pozitiv cu COVID-19, scrie Agerpres. Raul Pătraşcu, managerul unității medicale a declarat, joi, pentru sursa citată, că este vorba despre îngrijitoare, infirmiere, câteva asistente, sporadic câte un medic rezident, iar multora dintre cei depistaţi pozitiv nu le-a venit să creadă, întrucât erau asimptomatici.

“Nu este nimic grav. Numărul acesta este rezultatul faptului că facem foarte multe teste la mai multe secţii, iar miercuri a venit un set de rezultate de la angajaţi şi pacienţi. Partea bună este că nu avem niciun pacient testat pozitiv, ceea ce arată că s-au respectat protocoalele în spital. Partea proastă este că înseamnă că virusul este peste tot. Din anchetele epidemiologice reiese că în spital virusul este controlat, dar în afară este aproape omniprezent. Toţi erau asimptomatici, iar dacă nu-i testam, nu ştiam că au COVID. Vom continua această strategie pentru depistare timpurie, să nu trebuiască să închidem activitatea secţiilor, să putem fi în siguranţă, atât angajaţii cât şi pacienţii. Ei vor sta două săptămâni la domiciliu. Având în vedere că erau asimptomatici, nu le-a venit să creadă rezultatul testelor, pentru că unii nu aveau vreun contact confirmat. Vineri vom avea o nouă întâlnire cu şefii de secţii, să le transmită angajaţilor să fie atenţi nu doar în spital, ci şi la ieşirea pe poarta spitalului, unde merg, pentru că este posibil să se contamineze de oriunde”, a detaliat Raul Pătraşcu.

Comentarii

comentarii