Acasă Sport Au uitat cum se înscrie

Au uitat cum se înscrie

420
DISTRIBUIȚI

„Impotenţa” în ofensivă a alb-violeţilor este pusă pe seama lipsei de inspiraţie în faţa porţii a internaţionalului Gigel Bucur
Faţă de sezoanele trecute, jocul celor de la F.C. Timişoara este mai consistent şi mai spectaculos. Paradoxal însă, fotbaliştii timişoreni înscriu foarte greu, în primele patru etape ale sezonului Bucur & compania reuşind să scuture plasele porţilor adverse doar în trei rânduri. Ultimele două sezoane au însemnat pentru timişoreni un total de 115 goluri înscrise, F.C. Timişoara devenind astfel echipa cu cel mai prolific atac din Liga lui Mitică în sezoanele 2007-2008 şi 2008-2009, cu 57, respectiv 58 de goluri marcate. Alb-violeţii înscriau în cele două sezoane şi din faze care nu spuneau mai nimic. Primele patru etape ale actualului sezon prezintă o formaţie total schimbată, cu o altă viziune a jocului. Mijlocaşii lui Ioan Ovidiu Sabău nu mai dau mingi la voia întâmplări, astfel că apar şi ocaziile de gol în urma unor combinaţii exersate la antrenamente. Cu toate acestea, mingea poposeşte foarte greu în porţile adverse. Într-un singur joc oficial, de când echipa e pregătită de Sabău, atacanţii bănăţeni au marcat mai mult de un gol. Este vorba despre partida desfăşurată pe terenul celor de la Şahtior Doneţk. Atunci a fost ziua lui Gigel Bucur, golgeterul ultimei ediţii de campionat reuşind o dublă istorică pentru F.C. Timişoara. De altfel, reprezentanţii clubului timişorean pun seceta de goluri a celor de la F.C. Timişoara pe seama lipsei de inspiraţie a atacantului de buzunar, acesta nereuşind să mai înscrie după ce a îngenunchiat Şahtiorul lui Mircea Lucescu.
Dacă în ofensivă lucrurile nu merg aşa cum şi-ar dori suporterii bănăţeni, defensiva se prezintă foarte bine. Cel puţin în jocurile din Liga I, acolo unde Pantilimon a primit un singur gol în primele patru runde ale sezonului, ceea ce înseamnă un gol în patru etape. Cifre excelente, dacă ne gândim că în ultimele două sezoane defensiva a fost punctul slab al timişorenilor, aceştia primind în fiecare sezon mai mult de un gol pe meci. „Impotenţa” din atacul alb-violeţilor este pusă şi pe seama absenţelor din lotul pregătit de Sabău, cea mai importantă fiind cea a costaricanului Parks. În aceste condiţii, conducerea clubului ar putea să-i facă o surpriză frumoasă lui Ioan Ovidiu Sabău chiar în această săptămână, prin transferul a doi jucători, unul dintre aceştia fiind atacant.

Comentarii

comentarii