Acasă Actualitate AUR și-a lansat, la Timișoara, programul de guvernare “Reconstruim România”

AUR și-a lansat, la Timișoara, programul de guvernare “Reconstruim România”

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 20 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT), în prezența președintelui, George Simion, Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) și-a lansat programul de guvernare în 15 puncte intitulat “Reconstruim România”.

În mesajul său, George Simion a spus: “Fie că unora sau altora le place de AUR, noi am propus acest program de guvernare în 15 puncte creat de specialiști și adaptat situației din țara noastră și supus dezbaterii publice, pentru ca fiecare cetățean să vină cu idei de îmbunătățire.

Realitatea actuală arată că AUR este a doua forță politică. De aceea trebuie să începem reconstrucția țării deconstruită în aproape 34 de ani de forțele politice care au condus România.

Venim astăzi cu acest program de guvernare în fața bănățenilor pentru a-l prezenta. Pentru prima oară, se oferă un asemenea demers în legătură cu un program de guvernare: cetățenii pot veni cu idei de îmbunătățire!

Aveți hârtii la îndemână, aveți pixuri, iar la finalul evenimentului vă rog să ne transmiteți impresiile și observațiile față de acest program de guvernare în 15 puncte”, a declarat Simion, sâmbătă la Timișoara, în fața unei săli arhipline.

Președintele AUR a fost vineri în mai multe zone din județul Timiș și din Caraș Severin și s-a întâlnit cu cetățenii si a spus că nu i-a plăcut, că nu văzut deloc fericire pe chipul lor.

Simion a reamintit celor prezenți că România ocupă, la nivelul Uniunii Europene, ultimul sau penultimul loc la majoritatea capitolelor care indică nivelul de trai și în aproape toate domeniile, deși România se află pe locul 6, ca mărime a populației.

De asemenea, Simion a reamintit că un român trăiește în medie 72 de ani, în timp ce media europeană este de 80 de ani.

Lansarea programului va avea loc și la Lugoj și la Caransebeș și la Reșița și la Arad și în toate colțurile țării.

“Sper că ideile pe care le prezentăm să vă impresioneze și, astfel, să susțineti o forță democratică politică așa cum este partidul AUR care militează pentru libertatea, demnitatea și bunăstarea românilor și care nu vă mai face să fiți rușinați, oriunde veți merge în lume.

România nu mai poate funcționa așa cum a fost condusă, până acum, timp de aproape 34 de ani.

 E timpul să punem piciorul în prag și întind mâna către bănățeni să ne fiți parteneri în guvernare, iar împreună să schimbăm situația României în bine.

M-am săturat să tot aud de la instituțiile statului că nu se poate face nimic, una sau alta. Noi cei de la AUR, împreună cu dumneavoastră, cetățenii, putem!

Acesta este mesajul cu care venim în fața dumneavoastră…!”, a concluzionat George Simion, în fața sălii arhipline cu delegați veniți din tot județul, care l-au răsplătit cu aplauze.

În manifestul programului de guvernare se arată: ”Suntem o alternativă reală la guvernările antinaționale instalate după 1989 și aspirăm să guvernăm România cu onestitate și dăruire, în beneficiul celor mulți.

Facem apel către toți românii, tineri și vârstnici, bărbați și femei, majoritari și minoritari, de la orașe și sate, din țară și de peste hotare, să ni se alăture în elanul nostru politic și patriotic înnoitor. Împreună putem fi mai puternici. Împreună vom reuși.

Propunem un amplu Program politic realist, în interesul tuturor românilor, și vom completa și ajusta acest Program la fiecare etapă de dezvoltare organică a țării.

Educația reprezintă pentru AUR o prioritate naţională şi este văzut ca un sistem deschis, bazat pe valori ştiinţifice, culturale şi morale, informativ şi formativ, prin îmbinarea actorilor sociali cum sunt familia, şcoala, Biserica şi comunitatea locală. Considerăm că educația trebuie să fie bazată pe egalitatea şanselor la educaţie şi diferenţierea individuală a performanţelor.

Reformele care dau peste cap învățământul trebuie oprite; trebuie inițiate programe de reconstituire a educației bazate pe valorile naționale.

Învățământul trebuie să fie bazat pe egalitatea de șanse la educație și pe diferențierea individuală a performanțelor.

În concepția AUR, protecţia sănătăţii populaţiei trebuie asigurată printr-un sistem flexibil de prevenire a maladiilor, prin crearea unei infrastructuri medicale moderne, a unei reţele de tratament balneoclimateric.

Toţi cetăţenii, indiferent de starea lor financiară, poziţia socială şi localitatea în care domiciliază, trebuie să aibă aceleaşi şanse de sănătate şi tratament. Pacientul este în drept să-şi aleagă medicul, iar medicul să fie liber în exercitarea profesiunii sale.

Vom dezvolta politici multidimensionale, medicale și administrative privind construcția spitalelor regionale, debirocratizarea, depolitizarea și reprofesionalizarea conducerii acestora, eradicarea corupției în domeniul achizițiilor medicale.

Creșterea rolului medicului de familie, degrevarea de sarcini suplimentare a medicului specialist și revenirea policlinicilor la menirea lor, degrevarea spitalului de tratamente care pot fi acordate în ambulator, la medicul de familie sau la policlinică, eliminarea căpușării sistemului public de sănătate, creșterea accesului mediului rural la asistență medicală, la toate nivelurile – medicină de familie, de urgență și de specialitate, sunt câteva dintre direcțiile de acțiune ale partidului în acest domeniu”.

 

Comentarii

comentarii