Acasă Economic Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la...

Australienii de la ADX Energy au atras 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din Timiș

646
DISTRIBUIȚI

Compania australiană de petrol și gaze ADX Energy, care deține 50% din concesiunea de hidrocarburi Parța, din județul Timiș, a atras o investiție inițială de 2 milioane dolari de la firma britanică de investiții Reabold Resources pentru proiectul din România, scrie profit.ro.

În schimbul investiției, Reabold Resorces va prelua o participație de 29% la subsidiara ADX recent înregistrată, Danube Petroleum Ltd., prin care australienii controlează 50% din licența Parța și 100% din programul de explorare a perimetrului. Restul de 50% din licența Parța este deținut de compania austriacă Rohöl-Aufsuchungs Aktiengesellschaft (RAG).

Perimetrul Parța, situat în apropiere de granița cu Serbia, are o suprafață de 1.200 kilometri pătrați și conține 7 câmpuri de hidrocarburi cu resurse totale identificate de circa 8,6 miliarde metri cubi de gaze naturale și 47 milioane barili de petrol. Banii vor fi investiți pentru prima dintre cele două sonde de explorare pe care ADX le va fora la Parța anul viitor și pentru care australienii estimează un potențial recuperabil de aproximativ 935 milioane metri cubi de gaze și venituri brute între 13 și 85 milioane dolari. Pentru forarea celei de a doua sonde, ADX vrea să atragă, până la jumătatea anului viitor, o investiție suplimentară de 2-3 milioane dolari.

Comentarii

comentarii