Acasă Economic Austrotherm a achiziționat linia de producție de polistiren extrudat a brandului Zentyss...

Austrotherm a achiziționat linia de producție de polistiren extrudat a brandului Zentyss de la Arad

DISTRIBUIȚI

Producătorul austriac de materiale pentru termoizolații Austrotherm, parte din grupul Schmid Industrie Holding, a achiziționat linia de producție de polistiren extrudat a brandului Zentyss de la Arad, fabrica urmând să fie integrată cu întreaga forță de muncă.

Tranzacția este semnată după ce, în urmă cu 10 ani, AdePlast a achiziționat liniile de producție de polistiren expandat ale Zentyss, brandul rămânând doar cu linia de producție de polistiren extrudat de la Arad, relevă date analizate de Profit.ro.

Zentyss este marca înregistrată pentru panourile termoizolante din spumă de polistiren extrudat (XPS) produse de firma Opal Technologies. Anul trecut, firma a avut afaceri de 102,1 milioane lei și un profit net de 5,8 milioane lei, cu 102 angajați.

Brandul Zentyss este astăzi unul dintre primii 3 producători de materiale izolante XPS din România. Austrotherm are deja fabrici în București, Călan (Deva) și Horia (Neamț), cu un total de peste 250 de angajați, capacitatea anuală de producție a acestora fiind de aproximativ 700.000 m³ de polistiren expandat și 180.000 m³ de polistiren extrudat.

Austrotherm Com face parte din grupul austriac Schmid-Industrie-Holding și produce materiale de termoizolații (polistiren expandat și extrudat), precum și profile pentru fațadele clădirilor. Grupul austriac Schmid Industrie este prezent pe piața locală și prin intermediul producătorului de material de construcții Baumit.

În anul financiar 2021, Austrotherm a avut o cifră de afaceri de 517 milioane euro, cu 1.200 angajați. Austrotherm, care este deținut de o familie din Austria, are în prezent un total de 25 de unități de producție de materiale izolante în 12 țări. Pe lângă sediul central din Wopfing și fabricile din Pinkafeld și Purbach, compania are unități în România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Croația, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Turcia.

Comentarii

comentarii