Acasă Actualitate Autoritățile din Dumbrăvița vor să testeze întreaga populație a localității pentru coronavirus....

Autoritățile din Dumbrăvița vor să testeze întreaga populație a localității pentru coronavirus. Se mai așteaptă avizul DSP

493
DISTRIBUIȚI

Comuna Dumbrăvița ar putea deveni prima din țară care să  testeze întreaga populație a localității pentru coronavirus. Consilierii locali au votat o decizie în acest sens, iar în prezent se așteaptă acordul Direcției de Sănătate Publică. Vineri, rata de infectare a trecut deja de 9 la mia de locuitori.

Vineri, in cadrul unei sedinte extraordinare, alesii locali au adoptat cu majoritate de voturi sa solicite Directiei de Sanatate Publica Timis un aviz pentru testarea în masă pentru coronavirus.

Cu 10 voturi pentru si 7 abtineri, consilierii au dat unda verde acestui demers.

Într-o primă etapă ar trebui testați 1.000 de locuitori din Dumbrăvița, apoi să se treacă la extinderea la toată populația comunei, cu teste rapide.

„Vom cere avizul DSP si, daca ei considera ca putem sa testam populatia, facem un plan. In sedinta de astazi (vineri, n.red.) s-a decis ca cerem avizul celor de specialitate. Noi ne-am propus, de principiu, sa folosim testele acelea simple”, a declarat pentru Opiniatimisoarei.ro Horia Bugarin, primarul comunei Dumbrăvița.

În comuna timișeană, considerată cea mai bogată din România, locuiesc 15.000 de oameni.

Localitatea este în carantina inca din 5 noiembrie, dupa ce rata de infectare cu coronavirus ajunsese la peste 12 la mia de locuitori. Vineri dimineata, incidenta cazurilor ajunsese la 9,16 la mie.

Comentarii

comentarii