Acasă Actualitate Autoritățile vor lua în calcul testele rapide COVID-19 făcute de români acasă

Autoritățile vor lua în calcul testele rapide COVID-19 făcute de români acasă

1948
DISTRIBUIȚI

Rezultatele testelor rapide de tip antigen vor fi și ele contorizate și raportate. Anunțul vine din partea celor de la Grupul de Comunicare Strategică. Procedura nu este însă definitivată și nu știm când vor fi luate în calcul în raportările zilnice privind îmbolnăvirile.

Medicii îi încurajează pe cei care folosesc astfel de teste, iar rezultatul este pozitiv să anunțe autoritățile.

“Unele teste antigenice au o acuratețe destul de bună, se apropie de PCR, doar că pentru asta ar trebui să fie și surse credibile. Când le luăm din mediul online e greu de spus. În primul rând nu putem verifica sursa. În plus, contează și cum facem aceste teste – sunt niște manevre, nu sunt complicate, dar trebuie făcute corect, pentru a avea și un rezultat care să fie corespunzător.

Legat de cei care au un rezultat pozitiv, cred că ar trebui să știe că în momentul de față nu există nicio obligativitate de a fi internat și că dacă ai o formă ușoară sau o formă asimptomatică ce nu necesită internare poți să rămâi în izolare acasă fără să fie necesar absolut nimic în plus. E important să te izolezi în raport cu ceilalți ca să nu transmiți”, a declarat, la Antena 3, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș”.

Raed Arafat a recunoscut, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, că autoritățile nu mai cunosc situația reală în ceea ce privește rezultatele testelor COVID-19, pentru că mulți români își fac teste rapide, singuri, acasă.

“Acestea trebuie sa fie aspecte pe care le analizeaza colegii de la Ministerul Sanatatii si sa vada care vor fi modalitatile prin care sa re raporteze pentru cei care fac testele acasa si care le fac singuri, nu cei care fac testele rapide la UPU sau in alta parte. Cu siguranta o sa se uite la aceste aspecte colegii de la Ministerul Sanatatii sa vada cum mai putem obtine date de la cei care se testeaza.” a spus Raed Arafat.

“Este clar că în România în momentul de față, noi nu mai știm situația reală și ceea ce s-a întâmplat în săptămânile anterioare când într-un mod pasiv s-a ajuns la neglijarea recoltării de probe de la persoanele simptomatice (…) nu cred că a fost o idee foarte bună, chiar dacă ea a dus la o scădere teoretică a numărului de cazuri în România.” a spus, la rândul său, și Dr. Rafila.

Comentarii

comentarii